Strauss-Kahn stopper som IMF-chef

Strauss-Kahn stopper som IMF-chef
Foto: Richard Drew/AP/POLFOTO

Strauss-Kahn stopper som IMF-chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefen for Den Internationale Valutafond (IMF) Dominique Strauss-Kahn stopper på grund af sag om sexovergreb.

Chefen for Den Internationale Valutafond (IMF) Dominique Strauss-Kahn har trukket sig fra sin stilling, meddeler organisationen.

Franskmandens opsigelse sker i et brev til IMF's bestyrelse. Her skriver Strauss-Kahn:

- Det er med stor sorg, at jeg i dag føler mig nødsaget til at fremlægge min opsigelse som chef for IMF over for bestyrelsen.

Strauss-Kahn begrunder sin opsigelse med, at han vil beskytte IMF i forhold til den verserende sexsag, hvor han er anklaget for at have forsøgt at voldtage en stuepige på et luksushotel i New York.

- Jeg vil beskytte den organisation, som jeg har tjent med ære og pligtfølelse, siger Strauss-Kahn, der fastholder sin uskyld i alle anklager.

- Jeg vil gerne sige til alle, at jeg med størst mulig fasthed afviser alle beskyldninger, som er blevet fremsat mod mig, skriver Strauss-Kahn.

Inden weekendens opsigtvækkende anholdelse var den 62-årige økonomiprofessor socialisternes favorit til at slå præsident Nicolas Sarkozy ved næste års præsidentvalg i Frankrig.

Onsdag trak Den Internationale Valutafonds vigtigste donorland, USA, tæppet væk under den hidtil så magtfulde franske IMF-chef, da den amerikanske finansminister, Timothy Geithner, erklærede, at Strauss-Kahn "øjensynligt ikke er i stand" til fortsat at lede valutafonden.

Strauss-Kahns advokater vil torsdag gøre et nyt forsøg på at få den anklagede franskmand løsladt mod en kaution på en million dollar.

Den tidligere IMF-chef sidder i øjeblikket fængslet i New Yorks berygtede Rikers Island-fængsel, og advokaterne foreslår, at han i stedet udstyres med en elektronisk fodlænke og placeres i husarrest på Manhattan.

Den Internationale Valutafond vil inden for kort tid vil oplyse om processen, der skal lede til udpegelsen af en ny leder.

Indtil videre er organisationens amerikanske næstkommanderende John Lipsky konstitueret chef.

Strauss-Kahn stopper som IMF-chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce