Straarup: Vanskelige vilkår

Trods tab på knap otte milliarder kroner kom Danske Bank ud af første kvartal med et nettooverskud på 1553 millioner kroner
Foto: Carsten Snejbjerg / POLFOTO / Arkiv

Straarup: Vanskelige vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup: Tab afspejler de vanskelige vilkår.

Tab på knap otte milliarder kroner i årets første tre måneder afspejler de vanskelige vilkår, der er på markederne. Det siger ordførende direktør i Danske Bank Peter Straarup.

- Vi har i første kvartal haft rekordhøje indtægter, men niveauet for hensættelser er samtidig ekstraordinært højt. Det afspejler de vanskelige vilkår på markederne. I første kvartal har vi ud over den globale finansielle krise oplevet en dyb global recession, siger Peter Straarup i en pressemeddelelse. Han understreger, at koncernens indtjeningskraft og kapitalgrundlag medvirker til, at koncernen har et godt fundamentet til at modstå effekterne af den økonomiske lavkonjunktur.

Danske Bank kom ud af første kvartal 2009 med et overskud efter skat på 1,6 milliarder kroner mod 2,6 milliarder i samme periode året før. Det er særligt små og mellemstore virksomheder, der har givet banken tab. De tegner sig for 6,4 milliarder kroner.

- Samlet set er resultatet mindre tilfredsstillende, om end bedre end forventet, skriver banken i en pressemeddelelse.

Kernekapital- og solvensprocenten er ved udgangen af årets første tre måneder opgjort til henholdsvis 9,0 og 12,9.

På trods af rekordhøje indtægter i første kvartal på 17,2 milliarder og direktørens vurdering af, at banken er godt rustet til den økonomiske nedtur, vil Danske Bank låne 26 milliarder kroner af staten i form af hybrid kernekapital.

Lånet vil øge koncernens kernekapitalprocent til 12 og solvensprocenten til 16. I aftalen med staten har Danske Bank fået adgang til at konvertere en del af lånet til aktiekapital.

Straarup: Vanskelige vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce