Stort tab efter forsikringsfusion


Stort tab efter forsikringsfusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal Forsikring G/S tabte syv mio. kroner i 2007

Fynske RK Forsikring indgik i 2007 en fusion med sjællandske Lokal Forsikring G/S, og det første regnskab efter fusionen afslører, at den slags manøvrer har en pris.

Efter en række år med solide overskud - de to seneste i 16 millioner kroners klassen - måtte Lokal Forsikring i 2007 notere sig et underskud på godt syv millioner kroner.

Selskabet har efter fusionen præmieindtægter på næsten 180 millioner kroner - og virksomheden er vokset med 39,3 procent sammenlignet med 2006.

Fusion kostede dyrt

Resultatet er kraftigt påvirket af både inde- og udefra kommende omstændigheder.

Der var en del ekstraordinære udgifter i forbindelse med selve fusionen.

Den alene kostede cirka 2,5 millioner kroner, mens andre ekstraordinære udgifter (flytning af domicil plus it-omkostninger) kostede yderligere et par millioner kroner.

Derudover faldt overskuddet på selskabets værdipapirerne voldsomt fra et plus på 17 millioner kroner i 2006 til et minus på over to millioner kroner i 2007.

Det forsikringstekniske resultat blev et underskud på 8,3 millioner kroner mod et overskud året før på 5,9 millioner kroner.

Lokal Forsikring G/S, der har en ambition om at blive landsdækkende, har sit domicil liggende i Næstved, og derudover er der kontorer i Hillerød, Holbæk og St. Heddinge, og efter fusionen altså også i Odense og Rudkøbing.

Selskabet satser især på vækst via fusion eller samarbejde med andre små lokale forsikringsselskaber.

Ledelsen forventer også i 2008 et negativt resultat af forsikringsvirksomheden, og de forventede synergier med RK Forsikring forventes først at slå igennem i løbet af 2009 og få fuld effekt i 2010.

Et forsøg på at få en kommentar fra den administrerende direktør Thomas Larsen lykkedes ikke i går.

Stort tab efter forsikringsfusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce