Stort minus hos Kroer


Stort minus hos Kroer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tømmerhandel ramt af konkurs, men plus i kerneforretning

2007 blev endnu et år med dønninger fra konkursen i Danbeton Byg for Fyns største privatejede tømmerhandel- og byggecenterkæde.

Kroers Tømmerhandel Holding A/S sluttede året med et minus på 22 millioner kroner af en omsætning på 429 millioner kroner.

Allerede sidste år var koncernen mærket af konkursen i 2006 i Danbeton-selskabet.

Selskabet, der efterfølgende er blevet undersøgt af Skat på grund af mistanke om strafbare forhold i forbindelse med omfaktureringer, havde købt sine materialer hos Kroer.

Byggede med tab

For at få sine penge hjem, stiftede Flemming Kroer selskabet Fairbo A/S, der skulle færdiggøre de næsten 500 boliger, som Danbeton Byg var i gang med at bygge.

Mange af byggerierne måtte bygges færdige med betydelige tab, og ifølge regnskabet fra Kroers Tømmerhandel Holding A/S forventes afviklingen af selskabet at give yderligere et tab på 2-5 millioner kroner.

Hermed skulle der dog være ryddet økonomisk op efter Danbeton-konkursen, der siden har bredt sig til en række andre selskaber i Danbeton-koncernen.

- Vi har netop gjort byggeriet af 32 huse i Faaborg færdigt efter Danbeton-konkursen. Desuden ligger vi inde med en del grunde, som vi har overtaget. Når vi får indtægterne ind, vil det forbedre resultatet det fremtidige resultat i holdingselskabet med måske 15-20 millioner kroner, siger Flemming Kroer.

Han kan også glæde sig over, at kerneforretningen i Kroers Tømmerhandel A/S - de fem byggemarkeder og tømmerhandler i koncernen - var en overordentlig sund forretning i 2007.

Gælden nedbragt

Selskabet omsatte for 341 millioner kroner og gav et overskud på knap 22 millioner kroner før skat.

Trods drænet i pengekassen har Kroers Tømmerhandel Holding fortsat en egenkapital på knap 44 millioner kroner. Koncernens samlede gældsforpligtelser er i året nedbragt fra 283 til 222 millioner kroner.

Flemming Kroer forventer dog ikke, at det bliver gyldne tider at drive tømmerhandel de næste tre år.

- Markedet for boligbyggeri er gået meget i stå. I øjeblikket er der ikke rigtig nogen, der tør gå i gang med større byggeprojekter, og bankerne er også tilbageholdende med at låne, men jeg tror, at vi kan se lys igen 2011. Fyn er heldigvis bedre stillet end markedet omkring København og Aarhus, siger Flemming Kroer.

Stort minus hos Kroer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce