Storkunde giver skrammer hos containersucces


Storkunde giver skrammer hos containersucces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REGNSKAB: Bekaert Handling i Middelfart kom for andet år i træk ud med underskud og dyk i omsætningen

Afhængighed af en enkelt stor kunde har i de seneste to år kostet dyrt på top- og bundlinje hos Middelfart-virksomheden Bekaert Handling A/S, det tidligere så succesfulde Variant Systemet.

Omsætningen er faldet med godt 75 millioner kroner til sidste år 190 millioner. Resultatet før skat blev i 2003 et underskud på 11 millioner kroner præcis som i 2002, da virksomheden for første gang i fem år gik i minus. Efter skat endte sidste års bundlinje i et minus på 7,6 millioner kroner.

Samtidig er staben siden 2001 reduceret fra 243 til i dag 200 medarbejdere

Virksomhedens administrerende direktør Jørgen W. Lorentzen - der kun har haft ansvar for fabrikken siden januar - ønsker ikke at kommentere de enkelte kundeforhold, men vil alene bekræfte oplysningen i ledelsesberetningen om, at den vigende afsætning skyldes et markant vigende salg til én af selskabets kunder.

Containercentralen

Der kan dog ikke herske tvivl om, at det er mange års fokusering på produktion af plantecontainere til dansk-hollandske Containercentralen A/S i Odense, som giver skrammer i Middelfart. Containercentralen, der opererer internationalt, er en gigant, som også i en indkøbssituation kan præstere muskelmasse. Og i bestræbelserne på at forbedre sin egen konkurrenceevne har Containercentralen øjensynlig valgt at indgå kontrakter med konkurrenter til Bekaert Handling.

Det forhold ønsker Jørgen W. Lorentzen ikke at kommentere.

- For at opnå succes meden moderne, internationalt orienteret produktionsvirksomhed som vores kræves det, at man hurtigt kan tlipasse sig de omskiftelige og dynamiske markedsvilkår, siger Bekaert Handling-chefen.

- Vi har - sagt på bredt jysk - ikke været dygtige nok til at håndtere nedgangen i efterspørgslen, tilføjer han.

- Det er en udfordring, vi skal og vil blive bedre til.

Allerede i fjor opnåede Bekaert resultater af en øget satsning på at tilbyde containere til blandt andet detailhandel og mejerisektor i Europa. Salget til de nye fokusgrupper fortsætter i år med at stige. Det betyder, at ledelsen venter at kunne aflevere et 2004-regnskab med overskud, men omsætningen ventes at blive på niveauet 185 millioner kroner, altså en anelse mindre end i 2003.

Storkunde giver skrammer hos containersucces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce