Store muligheder for H. J. Hansen i skibsophug

Jens Hempel-Hansen håber, at H.J. Hansen kan få del i de nye arbejdspladser, der kan flytte til Europa, når Europa Parlamentet torsdag vedtager ny lovgivning for skrotning af skibe.
Foto: © Flemming Krogh

Store muligheder for H. J. Hansen i skibsophug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny EU-lovgivning kan bane vejen for flytning af ophug fra Asien til EU

Ny lovgivning i EU, der torsdag ventes vedtaget i Europa-Parlamentet kan skabe masser af nye arbejdspladser hos H.J. Hansen i Odense skriver DR Nyheder.

EU-lovgivningen strammer op om kravene til ophugning af skibe.

- Det ville være fremragende, hvis vi kunne skabe 100 til 150 nye arbejdspladser inden for de næste fem år, siger ejer og administrerende direktør, Jens Hempel-Hansen.

På grund af de nuværende miljø- og arbejdsmæssige forhold i Sydasien, vil de skrappe krav betyde, at tusindvis af arbejdspladser i stedet rykker til EU, og i særlig grad til Danmark, mener fagforeningen Dansk Metal:

- Vi står rigtig godt konkurrencemæssigt. Vi er dygtige til at håndtere miljøfarligt affald, og vi har mange kvalificerede folk til denne her type job. Så hvis vi sætter os sammen og får lavet nogle fornuftige løsninger, så vi også får infrastrukturen med, så kan vi få en ret stor bid af kagen, siger forbundsformand Claus Jensen - i øvrigt tidligere tillidsmand på Lindøværftet.

Også Danmarks Rederiforening håber, at reglerne vil sikre ordentlige vilkår på værfterne. Men foreningen deler langt fra optimismen i forhold til et nyt dansk ophugningseventyr.

- De asiatiske lande er allerede godt i gang med at indføre de her internationale regler, for de vil gerne leve op til dem også og bevare arbejdspladser derude, siger foreningens chefkonsulent Maria Bruun Skipper til DR. Nyheder.

Store muligheder for H. J. Hansen i skibsophug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce