Storbritannien undgår at falde tilbage i recession. Landets økonomi voksede med 0,3 procent i første kvartal.

Det britiske bruttonationalprodukt, BNP, voksede i første kvartal med 0,3 procent, og økonomien voksede med 0,6 procent målt på årsbasis, viser et estimat foretaget af landets statistiske bureau.

- Bruttonationalproduktet er øget med 0,3 procent i første kvartal af 2013 i forhold til fjerde kvartal i 2012, siger en talsmand fra Office for National Statistics i et foreløbigt skøn.

I fjerde kvartal 2012 svandt det britiske BNP med 0,3 procent på kvartalsbasis, mens det voksede med beskedne 0,2 procent i forhold til fjerde kvartal 2011.

Storbritanniens vækst i begyndelsen af 2013 var endda lidt højere end forventet. Analytikere havde i gennemsnit regnet med en vækst på 0,1 procent sammenlignet med kvartalet før.

Andre analytikere frygtede, at Storbritannien var på vej mod triple dip-recession, da den britiske økonomi krympede med 0,1 procent i de tre måneder frem mod februar i år.

Havde der været negativ vækst ville det have været tredje gang siden finanskrisen, at landet var i teknisk recession.

Pundet styrkes markant over for dollar efter nyheden om landets vækstfremgang. På et øjeblik er pund sprunget fra 1,528 dollar til 1,541 dollar.