Storbank hjælper kunder med skattefidus

Nordea og Danske Bank afviser man systematisk at hjælpe kunder med at undgå udbytteskat, men storbanken SEB bekræfter at benytte metoder, som ifølge eksperter er på kanten.

Storbank hjælper kunder med skattefidus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storbanken SEB har fundet en fidus, som hjælper investorer til at slippe billigere i skat. Eksperter mener, at metoden er i strid med lovgivningen.

SEB har fundet en smart måde at hjælpe investorer uden om udbytteskat til økonomisk fordel for alle involverede parter med Skat som taber. Det skriver Børsen tirsdag på baggrund af en gennemgang af SEB's regnskaber.

Hvert forår låner investorer aktier ud for milliarder kroner for at undgå at betale skat af udbyttet. De investorer, som låner aktierne skal betale mindre eller ingen udbytteskat på grund af eksempelvis dobbeltbeskatningsaftaler.

Den lavere skat sørger derfor for, at både långiveren, låntageren og den bank, som arrangerer det, tjener på det.

Således viser SEB's regnskab, at aktielånene stiger med mere end 29 milliarder svenske kroner i udbyttesæsonen, som løber fra årskiftet og frem til den 31. marts.

Hverken i Danmark eller i Sverige er skattefinten dog lovlig, påpeger flere eksperter. Hverken Danske Bank eller Nordea tilbyder en tilsvarende service.

Fænomenet er givetvis internationalt. The Economist skrev i 2013, at der i alt udlånes aktier for 100 milliarder dollar hvert forår i Europa for at undgå udbytteskat.

I Tyskland kender de også til problematikken omkring udbytteskatten, og i flere lande forsøger man at lukke hullerne i skattelovgivningen.

Storbank hjælper kunder med skattefidus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce