Stor partner værn mod ny finanskrise


Stor partner værn mod ny finanskrise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samarbejdet med stor kapitalfond skal sikre, at Arkitektgruppen ikke rammes så hårdt af en eventuel ny finanskrise.

Det går godt i Arkitektgruppen. Regnskabet for 2016 viste et resultat før skat på 46,3 millioner kroner. Sådan skulle det gerne blive ved at være. På nethinden hos de ansvarlige er stadig finanskrisen, hvor virksomheden brændte inde med jord, der ikke kunne bygges på. I regnskabsårene 2007-2009 var der underskud.

- Det var hårdt, fordi det kostede penge hver dag, siger Robin Feddern. 

Derfor forsøger virksomheden nu at gardere sig mod en lignende situation i tilfælde af en ny krise, forklarer adm. direktør Robin Feddern.

Det er blandt andet årsagen til, at Arkitektgruppen siden 2015 har arbejdet sammen med kapitalfonden Nordic Real Estate Partners (Nrep). De to parter har sammen syv byggeprojekter for i alt 3,4 milliarder kroner, fortrinsvis på Amager.

 

 

Reduceret risiko

- Pengene er til stede. Markedet er ikke gearet på samme møde som før finanskrisen. Det vil sige, kommer der en finanskrise nu, har vi p.t. omsætning til, at vi kan holde butikken fornuftigt kørende de næste tre år, og så har du jo tre år til at tilpasse dig, hvor vi sidste gang kun havde et halvt år, forklarer Robin Feddern. 

Arkitektgruppen og Nrep kommer typisk med 25-30 procent af egenkapitalen, når de laver et projekt. Det betyder, at bankerne er helt rolige. 

- Du skal altså miste en meget stor del af værdien på ejendommen, før deres penge er i fare, så det er investor, der tager et eventuelt tab. Jeg tror selvfølgelig ikke, der kommer et tab, men det er meget sikrere i dag, end det var dengang, vurderer Robin Feddern.

 

Ny forretningsmodel

Med den seneste udvidelse af samarbejdet er parterne blevet enige om at ændre deres forretningsmodel, så lejlighederne ikke sælges med det samme, når de er færdige, men i stedet udlejes i tre til fem år, og derefter sælges til en investor. Det er udtryk for et pragmatisk kompromis.

- Hvis vi selv havde kunnet bestemme, havde vi nok valgt at sælge boligerne med det samme, men Nrep ønskede at holde på dem, og som en del af det gode samarbejde lytter vi naturligvis til hinanden, forklarer Robin Feddern.

Nrep vurderer, at deres investorer kan tjene flere penge ved først at leje boligerne ud i fem år, og derefter sælge dem.

Et professionelt boligadministrationsselskab bliver sat til at administrere lejemålene, indtil de skal sælges.

 

 

 

Stor partner værn mod ny finanskrise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce