Fynsk underleverandør i Langeskov skal levere stålprofiler til Aalborg CSP, der skal opsætte 400 soltrug til et 83 millioner kroner dyrt solvarmeanlæg hos Brønderslev Forsyning.

Ib Andresen Industri i Langeskov har fået en ny storordre i hus inden for solteknologi.

Den fynske stålunderleverandør skal levere stålprofiler til Aalborg CSP, der skal opsætte 400 soltrug til et 83 mio. kroner dyrt solvarmeanlæg hos Brønderslev Forsyning.

Allerede sidste år leverede Ib Andresen Industri stålkomponenter til Aalborg CSP’s testanlæg i Brønderslev. Og det er testanlæggets positive resultater, der nu gør, at Brønderslev Forsyning investerer i det store solvarmeanlæg.

- Vi har siden vores leverancer sidste år været i tæt dialog med Aalborg CSP om, hvordan vi kunne videreudvikle og produktmodne konstruktionen, skulle behovet for flere leverancer opstå. Det er blandt andet denne dialog, der har resulteret i, at vi er en del af dette spændende projekt ,fortæller Sales Manager hos Ib Andresen Industri Carsten Damsgaard.

Ib Andresen Industri producerer og leverer de stålkomponenter, som skal holde soltrugenes spejle og receiverrør på plads, så anlægget yder optimalt.
Ib Andresen Industri leverer bærevinger og torsionskroppen, der udgør stålkroppen, som vingerne skal monteres på, samt de stålprofiler der skal holde anlæggets receiverrør på plads over spejlene.

Alene stålkroppen udgør 600 ton stål.

Kroppen vil bestå af to stålskaller, som først laserskæres, så kantbukkes og siden boltes sammen on-site.

Leveringerne vil ske over en periode på 10 uger, og løber op i et større millionbeløb for Ib Andresen Industri.

CPS-teknologien fungerer ved, at solens stråler via spejle reflekteres og koncentreres på et receiverrør fyldt med varmetransmissionsvæske, der er placeret over spejlene. Væsken varmes af solstrålerne op til over 300 grader, hvorefter varmen kanaliseres videre til kraftvarmeværket, der omdanner solenergien til el og varme til slutbrugerne.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
3
Efter blodrøde tal: Ib Andresen tilbage med million-overskud

Efter blodrøde tal: Ib Andresen tilbage med million-overskud

Kæmpe-ordre til Ib Andresen

Andresen: Vi er på rette vej

Andresen: Vi er på rette vej