Stor interesse: Mangel på nye sommerhuse til salg

Ejendomsmæglerkæden Nybolig tror på en fortsat øget interesse for køb af sommerhuse. Arkivfoto

Stor interesse: Mangel på nye sommerhuse til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den høje aktivitet på sommerhusmarkedet er kommet for at blive, det vurderer ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Nybolig oplyser, at sommerhuse går som varmt brød, og det gælder over hele landet, hvor Nyboligs afdelinger melder om mangel på nye sommerhuse til salg.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig smitter den gode stemning i dansk økonomi nu for alvor af på boligmarkedet, hvor antallet af sommerhushandler er eksploderet de seneste tre år.

I tredje kvartal i 2014 blev der solgt 69 sommerhuse på Fyn, og i tredje kvartal i 2017 blev der solgt 95 sommerhuse. Det viser tal, som Nybolig har lavet på tal fra Finans Danmark.

- Flere steder i landet melder vores sommerhusmæglere om decideret mangel på sommerhuse. Hvor vi for blot få år tilbage manglede købere, er billedet nu for alvor vendt, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.

På landsplan er antallet af sommerhushandler fra 2014 til 2017 steget med 57 procent, så der er tredje kvartal i 2017 blev solgt 859 flere sommerhuse end i tredje kvartal i 2014.

Det øgede salg af sommerhuse ser Thomas Hovgaard som en naturlig følge af en sund, dansk økonomi.

Familiens anden bolig

- Når det går godt, bliver der heldigvis råd til at foretage flere privatøkonomiske dispositioner som for eksempel at købe familiens anden bolig, som er sommerhuset, som et stigende antal danskere nu vælger, siger Thomas Hovgaard.

Han mener, at udviklingen vil fortsætte et godt stykke tid endnu.

- Selvom renterne vil stige, er der bred enighed om, at de fortsat vil være lave, og med relativ høj beskæftigelse tror vi, at endnu flere vil tage springet og blive sommerhusejere i hvert fald et par år endnu, forklarer han.

Stor interesse: Mangel på nye sommerhuse til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce