Stor forskel på studietider


Stor forskel på studietider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forskellen på studietid fra et universitet til et andet kan være op til halvandet år - markant forskel, mener videnskabsminister.

Studerende ved Københavns Universitet og universitetet i Roskilde er typisk omkring syv år om deres studie. På en række andre universiteter er studietiden i gennemsnit på under seks år. Dermed kan der være en forskel på op til halvandet år. Det fremgår af beregninger fra Videnskabsministeriet over studietiderne i 2007.

Videnskabsminister Helge Sander (V) erkender, at forskellige studietider kan hænge sammen med et forskelligartet udbud af uddannelser, hvor nogle typisk tager længere tid at gennemføre end andre.

- Der er selvfølgelig flere grunde til, at vi oplever så markante forskelle i studietiderne. Men en gennemsnitlig forskel på halvandet år er alligevel markant, siger Helge Sander.

Han opfordrer universiteterne til at lære af hinandens erfaringer med at nedbringe studietiden. Regeringen har sat studietiden højt på dagsordenen, fordi man vil gøre op med tidligere tiders tendens til evighedsstudier.

- Det er hverken til glæde for den enkelte studerende eller samfundet, siger Helge Sander.

Stor forskel på studietider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce