Stor forskel på mænd og kvinder

Socialministeriet offentliggør i dag en undersøgelse, som Fyns Amts Avis som det første medie har fået indsigt i.

Stor forskel på mænd og kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mændene sidder i bestyrelsen, mens kvinderne står for personlig omsorg.

Fyn: Mænd og kvinder påtager sig forskellige roller og løser forskellige opgaver, når de melder sig til frivilligt ulønnet arbejde. Det viser den undersøgelse, som Socialministeriet offentliggør i dag, og som Fyns Amts Avis som de første kan offentliggøre resultaterne af.

Mændene er mere aktive end kvinderne indenfor udvalgs- og bestyrelsesarbejde, og de er også i overtal i forhold til opgaver indenfor uddannelse, undervisning, holdleder og instruktør.

Til gengæld er der flest kvinder, der er engageret med personlig omsorg og som kontaktperson. Kvinderne er også i overtal når det handler om at skaffe midler ved at skrive ansøgninger, ved penge- og tøjindsamlinger, salg i genbrugsbutikker, basarer og lignende.

Undersøgelsen viser også, at bestyrelsesarbejde, sekretariatsarbejde og andet praktisk arbejde fylder næsten halvdelen af alle arbejdsopgaver, mens personlig omsorg, kontaktperson, rådgivning, retshjælp og nødhjælp eller vagttjenester får en langt mindre andel af alle arbejdsopgaver.

”Selv om denne undersøgelse ikke dykker nærmere ned i dette forhold, peger den på, at der bruges ressourcemæssigt flere frivillige timer til at klare de administrative og praktiske opgaver, end til de mere brugerrettede”, konkluderes det i den rapport, som Socialministeriet har udgivet på baggrund af undersøgelsen.

Både danske og europæiske undersøgelser har tidligere fundet samme fordeling mellem ”drift og omsorg”.

Læs mere om rapporten i Fyns Amts Avis mandag

Stor forskel på mænd og kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce