Alene på grund af landets størrelse vil den største del af produktionen gå til eksport, siger Mads Pedersen, der ved årsskiftet fik licens til at dyrke cannabis.

Når produktionen af cannabis til medicinsk brug kommer i gang, vil langt den største del gå til eksport. For det er ikke bare i Danmark, at produkterne oplever en enorm efterspørgsel. Det samme er tilfældet i hele Nordamerika, hvor verdens største producenter ikke er i stand til at dække efterspørgslen på hjemmemarkedet. Derfor giver det heller ikke mening for dem at levere til Europa. Og det er blevet til en forretningsmulighed for danske gartnere.

- Ingen kan følge med i Europa. Der er en kæmpe efterspørgsel, og udbuddet er for lille. Så eksporten bliver det vigtigste for os.

Mads Pedersen, ejer og direktør gartneriet Alfred Pedersen & Søn

En af dem er tomatavler Mads Pedersen, der sammen med canadiske Aurora satser på at blive Europas førende producent af cannabis.

- Ingen kan følge med i Europa. Der er en kæmpe efterspørgsel, og udbuddet er for lille. Så eksporten bliver det vigtigste for os, siger producenten, der ejer og driver gartneriet Alfred Pedersen & Søn i Odense-forstaden Bellinge.

Danske læger holder igen

Derfor er han heller ikke bekymret for, at de danske læger i øjeblikket er tilbageholdende med at udskrive recepter til patienterne herhjemme.

- Det er egentlig ikke noget, jeg skal blande mig i. Faktuelt er det ikke tilfældet i de fleste andre lande. Her er der et stort aftræk, og derfor vil resten af Europa blive vores vigtigste marked, siger Mads Pedersen.

Sammen med cannabisproducenten Aurora, der er børsnoteret i Canada, har den fynske tomatavler stiftet selskabet Aurora Nordic. Over de næste fem år planlægger ejerne at investere 250 millioner kroner i Odense. Efter planen tages første spadetik efter sommerferien. Det nye gartneri får navnet Nordic Sky, og fuldt udbygget vil det skabe omkring 150 nye arbejdspladser.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
3
Hurtigt i gang: Fynsk testproduktion af cannabis begynder i februar

Hurtigt i gang: Fynsk testproduktion af cannabis begynder i februar

Cannabis-aktier er brandvarme

Cannabis-aktier er brandvarme