Danish Aerospace Company i Odense laver robotarm til den europæiske rumfartsorganisation ESA

For 11. år i træk leverer Odense-virksomheden Danish Aerospace Company et regnskab med overskud.

Ifølge virksomheden selv viser det, at dens produkter er værdsat i både europæiske ESA og USA's NASA.

Overskuddet for 2015 blev på 3,6 millioner kroner efter skat, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Lavere plus end normalt

Det er nogle millioner lavere end det forrige regnskab, men tallene kan ikke umiddelbart sammenlignes, da det tidligere regnskab dækkede over 15 måneder. Det nye tal er dog også et stykke under alle de overskud, som virksomheden har leveret i de forrige 11 regnskabsår.

Virksomheden, der er ejet af den københavnske investor Mikael Goldschmidt, havde et travlt år i 2015, fordi den var knudepunktet for kontakten til den første danske astronaut Andreas Mogensen, der opholdt sig på den internationale rumstation i september.

To af astronautens forsøg var specialudviklet af DAC, som fik stor mediebevågenhed på grund af Andreas Mogensen. Danish Aerospace Company (DAC) skriver, at virksomheden havde en tilfredsstillende tilgang af nye kontrakter, forlængelser og tillæg til eksisterende konstrkter.

73 kilo medicinsk udstyr, som er udviklet af virksomheden, er blevet sendt op til den den internationale rumstation, ISS, med otte forskellige raketter i årets løb.

Odense-virksomheden, der tidligere hed Damec Research, er blandt andet i gang med at udvikle en Exoskeleton robotarm for ESA.

Den arbejder også med nyt udstyr til overvågning af astronauter og eventuelle kommende rumturister samt til vandrensning i rummet, oplyser administrerende direktør Thomas A.E. Andersen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.