Silkeborg-firmaet Årstiderne Arkitekter har allerede erobret mange fynske opgaver.
Det store arkitektfirma, Årstiderne Arkitekter, går nu endnu mere aggressivt ind på det fynske marked.

Firmaet, der er et af de tre største i Danmark, har allerede vundet mange betydelige opgaver i det fynske byggeboom, men nu vil det have endnu flere.

I gammel slagterbutik

Derfor åbner Silkeborg-firmaet kontor i Odense.

Kontoret skal ligge i en af de to tilbageværende bygninger fra det nedrevne slagteri på Rugårdsvej.

Her solgte slagteriet tidligere kød i en slagterbutik, men nu er der udsigt til kæmpestore entreprenørmaskiner, der kæmper med den sidste portion betonbrokker fra Godsbanegården på nabogrunden.

Det er ikke en tilfældig placering, for en af Årstidernes absolut største opgaver bliver opførelsen af den helt nye bydel på arealerne ved Rugårdsvej.

- Det er en stor fordel, at man bare lige kan gå over og følge med i byggeriet, og det er selvfølgelig også en del af årsagen til, at vi åbner nu, siger Karl Vind Ramvad, der er nyansat afdelingsleder.

Han understreger, at den fynske afdeling ikke lukker, når de nuværende projekter er afsluttet.

Syv ansatte

Firmaet er i gang med at ansætte yderligere seks fynske medarbejdere - arkitekter, byggeledere og konstruktører.

Ud over det store projekt midt i Odense er firmaet allerede involveret i mange andre fynske byggerier.

Promenadebyen på Odense Havn, omdannelsen af Roulunds Fabriker i Hjallese, Stenfiskerkajen på Odense Havn og et af buddene på det gamle Middelfart Rådhus er de kendte opgaver.

Mange opgaver

Derudover arbejder firmaet på et erhvervsområde ved Fåborgvej i Odense, to store bolig- og erhvervsprojekter i det østlige Nyborg, flere butiksprojekter i Faaborg samt flere forskellige bolig- og erhvervs-projekter i Svendborg.

Det fynske arkitektmarked har to større spillere - Creo Arkitekter i Odense med ca. 60 ansatte og C&W Arkitekter i Svendborg med ca. 35 ansatte. Årstiderne beskæftiger 204 personer.

32-årige Karl Vind Ramvad kender det fynske byggemarked efter mere end fire år i C&W Arkitekter, hvor han blandt andet har været med til at opføre Arena Fyn ved OCC .
  • Fyens Stiftstidende