Støjberg: Fyrede skal hjælpes videre


Støjberg: Fyrede skal hjælpes videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De mange uddelte fyresedler på Vestas fabrikker rundt om i landet skal følges op af omskoling, hjælp til at søge job og kurser, lyder det fra minister.

Det er ikke sjovt for de 1275 medarbejdere på vindmølleproducenten Vestas' danske fabrikker, der nu får en fyreseddel. Derfor er det oplagt, at der nu bliver gjort brug af det beredskab, som de enkelte beskæftigelsesregioner har, lyder det fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

Beredskabet skal blandt andet hjælpe fyrede til at finde andet arbejde i opsigelsesperioden.

- Det er et hårdt slag for de mennesker, som det går ud over. Men jeg kan forstå, at ledelsen på Vestas nu vil forhandle med medarbejderne, og jeg vil sikre mig, at vores nyoprettede nationale varslingsberedskab går i gang. Beredskabet betyder, at vi hurtigt kan komme i dialog med virksomheden og med de fyringstruede medarbejdere om, hvordan vi bedst kan hjælpe dem videre med omskoling, hjælp til jobsøgning eller kurser, siger Inger Støjberg til Ritzau

Hun tilføjer, at regeringen har afsat ekstra penge til danskere, der kan se frem til en fyreseddel.

- Varslingspuljen er blevet mere end fordoblet til 28,5 millioner i år. Skulle det mod forventning ikke være tilstrækkeligt, er jeg klar til at reagere. For der skal ikke mangle penge til indsatsen over for de personer, der varsles afskediget, siger Inger Støjberg.

Vestas skal nu forhandle detaljerne om de mange fyringer med medarbejderne. Vestas planlægger at fyre 1900 i Nordeuropa - de fleste i Danmark og Storbritannien.

Støjberg: Fyrede skal hjælpes videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce