Fyens Stiftstidendes nye ansvarshavende chefredaktør vil give læserne endnu mere af det stof, som Per Westergård bragte til avisen

Et tæt parløb bliver afbrudt på de fynske medier, når Per Westergård går på pension 1. maj.

- Per og jeg er et tæt makkerpar, så jeg mister en makker, som jeg har lært rigtig meget af, siger Troels Mylenberg.

Fra søndag 1. maj er han ansvarshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende i stedet for Per Westergård, der går på pension.

Før ansat på Stiftstidende

Troels Mylenberg har siden 2011 været chefredaktør på Fyns Amts Avis, som har været tæt forbundet med Fyens Stiftstidende, hvor han da også var ansat i 2010-2011.

Blå bog

Troels Mylenberg er født 24. april 1970 i Hørsholm.

Han er opvokset i og omkring København.

Færdiguddannet journalist i 1997.

Samme år ansættes han på Berlingske Tidende, hvor han også var i praktik.

Fra 1998 til 2002 er han ansat på Weekendavisen, og i 2002 er han med på holdet, da Dagen både åbner og kort tid efter lukker igen.

2002-2003 er han på Ekstra Bladet, inden han i 2003 bliver forstander på Vallekilde Højskole.

Der er han frem til 2006, hvor han bliver centerleder på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet.

I 2008 vender han tilbage til Berlingske Tidende.

I 2010 bliver han politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, og året efter tager han over som ansvarshavende chefredaktør på Fyns Amts Avis.

1. maj 2016 bliver han ansvarshavende chefredaktør for Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis.

Derudover har Troels Mylenberg også skrevet en række bøger om såvel politik som fodbold.

Han er gift med Lis Mylenberg og sammen har de fire børn.

De bor på Thurø.

På hver deres måde har de to aviser prøvet at inddrage læserne mere og spille en større rolle i den lokale udvikling.

"Det er alvor"

- Det er faktisk meget vigtigt, at vi - de lokale aviser og mediesider - er her. Vi har en betydning for samfundet, og det er afgørende, at vi gør det synligt.

- Jeg vil gerne bruge de store ord i dag: Det, vi laver, er alvor. Det er vigtigt. Vi er her ikke for at tjene penge eller for noget andet. Vi er her for at tjene fynboerne, siger Troels Mylenberg.

Den holdning afspejler også hans svar på, hvilke ændringer, der vil ske:

- Vi skal have mere af det gode. Endnu flere folkemøder, Café Stiften, brokampagner, afdækninger. Mere aktivisme, skabe mere debat. Være en endnu kraftigere katalysator for fællesskabet.

- Og så skal vi samtidig være godt selskab for fynboerne, tilføjer den nye chef.

- Så vi skal ikke stå stille, hvor vi er nu. Men kursen og bliver den samme som i de senere år.

Chef for fire aviser

Han skal ikke styre indholdet på Fyens Stiftstidende alene.

Tidligere på året blev Poul Kjærgaard udnævnt til chefredaktør, og han vil være tættere på hverdagen i det fynske mediehus end Troels Mylenberg, som nu også er ansvarshavende chefredaktør på Fyns Amts Avis, Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis.

Samme dag som Troels Mylenberg fik udvidet sit ansvar, oplyste Jysk Fynske Medier, som Fyens Stiftstidende er en del af, at den skal spare 100 millioner kroner - blandt andet ved fyringer.

- Hele branchen er i en meget hård fase nu, men jeg er sikker på, at der også er brug for os i fremtiden.

Papiravisen overlever

- Men papiravisen er et godt produkt, som vil eksistere i mange år. Vi vil stadig have avisen af papir om 10 år og endnu længere, forudser Troels Mylenberg.

- Jeg kan godt forestille mig, at unge på et tidspunkt vil vende tilbage til papiret, ligesom de har gjort vinyl­plader populære igen.

Trods optimismen erkender han, at der er problemer med at få kunderne til at blive ved med at betale for den fynske journalistik.

- Det er svært, når der er så mange gratis medier derude, og jeg har ikke nogen let løsning på det.

- Men vi er en del af en stor, stærk og ambitiøs koncern, der som en af de eneste i landet har et mål om at være ude ved borgerne i lokal­områderne. Det er jeg altså stolt af, og det giver os muligheder i fremtiden.

- Jeg tror, at vi kommer igennem det her, og at der også i fremtiden vil være et stærkt behov for troværdig nyhedsformidling leveret af professionelle, siger Fyens Stiftstidendes nye ansvarshavende chefredaktør.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Mediefusion fik ansatte til at rejse

Mediefusion fik ansatte til at rejse

Troels Mylenberg ny chefredaktør på Stiftstidende

Troels Mylenberg ny chefredaktør på Stiftstidende

5
Per Westergård: - Jeg er stolt af mine resultater

Per Westergård: - Jeg er stolt af mine resultater