Sterling vil opruste på SAS' hovedruter

Sterling har i nogen tid forberedt sig på at gå i direkte konkurrence med SAS på selskabets hovedruter til flere af de nordiske storbyer.
Foto: Thomas Borberg/POLFOTO

Sterling vil opruste på SAS' hovedruter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sterling Airlines har i nogen tid forberedt sig på, at SAS snart kommer på udenlandske hænder.

Det siger selskabets kommercielle direktør, Michael T. Hansen til nyhedsbrevet Travel People.

Han siger videre, at Sterling har planlagt en større omlægning af sin trafik, så et antal ruter til udenlandske feriedestinationer nedlægges alternativt indskrænkes, og den kapacitet, der dermed frigøres, bliver sat massivt ind på ruterne København-Oslo, København-Stockholm, København-Aalborg, Stockholm-Göteborg og Stockholm-Malmø.

- Sterling er ikke i tvivl om, at Lufthansa vil sanere SAS' trafik, i første række ved at nedlægge ulønsomme ruter, men også ved at reducere antallet af afgange på de hovedruter i Skandinavien, der tidligere er blevet betegnet som "guldruter" for SAS. Der bliver således tale om et mindre udbud af flysæder fra SAS' side, og den situation vil Sterling udnytte.

Skruer op for blusset

Allerede fra den kommende vintertidstabel introduceres syv til otte dobbeltture på hver af førnævnte destinationer, hvilket for de intra-skandinaviske ruter betyder et sædeudbud på cirka halvdelen af, hvad SAS i dag præsterer - eller en tredjedel af den samlede trafik.

På Aalborg-ruten udbyder Sterling 70 pct. af SAS' kapacitet.

Den kommercielle direktør tilføjer, at Sterling er indstillet på at skrue endnu mere op for blusset, når man først er kommet i gang.

Han minder i den forbindelse om, at Sterlings ejer, islændingen Pálmi Haraldsson, for nylig har frigjort kapital i størrelsesordenen seks milliarder kroner og ifølge Michael T. Hansen er Haraldsson beredt på at tilføre Sterling "et milliardbeløb" i kampen mod SAS. (ritzau)

Sterling vil opruste på SAS' hovedruter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce