Statsansatte og minister mødes under strid om løn og arbejdstid

De statsansattes topforhandler, Flemming Vinther, holder fast i, at alle forhandlinger er sat på standby, indtil der er udsigt til, at lærerne får en ny arbejdstidsaftale på plads med KL.

Statsansatte og minister mødes under strid om løn og arbejdstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag mødes statsansattes topforhandler med innovationsministeren for at udveksle krav om løn og vilkår.

Når topforhandlerne for de statsansatte tirsdag mødes med arbejdsgiverne til sættemøde i forbindelse med overenskomstforhandlinger, så bliver der udelukkende præsenteret krav.

De statsansattes formand, Flemming Vinther, holder fast i, at alle forhandlinger er sat på standby, indtil der er udsigt til, at lærerne får en ny arbejdstidsaftale på plads med KL.

- Umiddelbart efter det første sættemøde plejer man at aftale møder, hvor embedsfolkene går i gang med at forhandle. Men det gør vi ikke denne gang. Ikke før der foregår reelle forhandlinger på lærerområdet, siger han.

- Vi kan ikke blive ved med at se på, at store undervisergrupper er reguleret af lov og ikke af aftaler, siger Flemming Vinther.

Han er formand for Hærens Konstabelforening og for Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), der repræsenterer de fire organisationer på det statslige område.

Tirsdag mødes han med arbejdsgivernes topforhandler, innovationsminister Sophie Løhde (V).

Lærernes arbejdstid er i dag reguleret af en lov. Den kom som følge af et politisk indgreb efter en lockout i 2013.

Lønmodtagernes organisationer står samlet bag et krav om, at de ikke vil forhandle, før lærerne har udsigt til en ny arbejdstidsaftale.

Parterne på statens område udvekslede formelt krav fredag. Tirsdag skal kravene uddybes ved sættemødet.

Flemming Vinther vil bringe arbejdstidsaftalen op ved mødet, men også statsansattes ret til betalt frokostpause og lønstigninger.

Sidstnævnte er et andet af de store stridspunkter i forhandlingerne med Finansministeriets folk.

De ansatte i stat og også i kommuner og regioner kræver en mærkbar lønstigning.

Men Sophie Løhde har meldt ud, at lønnen i det offentlige er steget mere end i det private over de senere år. Og det skal der sættes en stopper for.

- Det er således nødvendigt at forny statens overenskomster og aftaler inden for en ansvarlig økonomisk ramme, som indebærer, at løngabet lukkes, lyder det i Finansministeriets krav til forhandlingerne.

I alt 745.000 offentligt ansatte skal have forhandlet nye overenskomster på plads.

Statsansatte og minister mødes under strid om løn og arbejdstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce