Staten henter udlændinge til lavtlønsjob


Staten henter udlændinge til lavtlønsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3F kritiserer regeringen for at rekruttere billig arbejdskraft fra udlandet. Nødvendigt, mener ministeren.

Den danske stat har siden krisens begyndelse importeret hundredvis af udenlandske sæsonarbejdere til landbrug og gartnerier hvert år - arbejdspladser, som ledige danskere ikke gider at have. Det skriver Berlingske.

Rekrutteringen har fundet sted via den særlige arbejdsformidling Work in Denmark.

- Mange organiserede virksomheder har været glade for Work in Denmark, fordi de har haft svært ved at finde motiveret arbejdskraft i deres område.

- I dag ansætter de i høj grad via netværk, siger Gerner Wolff-Sneedorff, formand for landbrugets arbejdsgivere, til avisen.

Ifølge Berlingske er der 56.000 østeuropæere i Danmark - sidste år kom 10.000 til landet for at finde job.

Tusindvis af danskere har mistet deres arbejde i land- og skovbruget de senere år, og 3F er stærk utilfreds med regeringens rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

- Politikerne bør undersøge, om der er ledige danskere, før staten bruger midler på at finde udlændinge til virksomhederne.

- Det koster samfundet dyrt, hver gang en østeuropæer får et job, som en dansker kunne have haft, siger Arne Grevsen, formand for 3F's grønne gruppe, til Berlingske.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mener dog stadig, at den udenlandske arbejdskraft er nødvendig, skriver avisen.

Hun vil ikke svare på, hvad der skal ske med jobordningen Work in Denmark, før regeringen præsenterer en samlet reform af rekruttering af arbejdskraft fra udlandet.

Staten henter udlændinge til lavtlønsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce