Stadig minus i Nordisk Tekstil


Stadig minus i Nordisk Tekstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svært at få overskud på driften, selv om produktionen er lukket

Nordisk Tekstil i Odense har lukket sin underskuds-fabrik og er blevet en handelsvirksomhed.

Alligevel er firmaet ikke sluppet af med underskud på driften.

Regnskabet for 2007 viser, at virksomhedens drift gav et underskud på 2,9 millioner kroner.

Længere nede i regnskabet bliver det til et overskud på 2,4 millioner kroner før skat. Det skyldes, at der tidligere er blevet sat lidt for mange penge af til at lukke fabrikken. Lukningen slugte ikke alle pengene, og de 6,1 millioner kroner, der er tilovers, forvandler 2007-resultatet til et plus.

Tabte 30 millioner kr.

Lukningen af fabrikken på Rugårdsvej i Odense skulle ellers have sat en stopper for en lang række af underskud i koncernen.

I de sidste tre regnskabsår tabte virksomheden således i alt 30 millioner kroner på driften. Og for et år siden lovede den daværende direktør, Carsten Ohm Frederiksen, overskud i 2007.

- Men vi har stadig været påvirket af lukningen. Derfor har driften givet underskud, siger direktør Tom Hedegaard Pedersen, der 1. april i år blev fofremmet fra salgsdirektør til administrerende direktør.

Afskrivninger og lukning

Ifølge hans oplysninger måtte der i 2007 afskrives på nogle lagervarer fra produktionen, og firmaets systue i Polen blev først lukket i foråret 2008.

- Men siden efteråret 2007 har vi haft meget stor succes med salget. Vi har fået mange nye kunder i butikken, og det ser ud til, at omsætningen stiger med 50 procent i første halvår af 2008, siger Tom Hedegaard Pedersen, som derfor ikke er i tvivl om, at driften denne gang faktisk ender med et overskud.

Virksomheden på 21 personer - blandt andet sælgere og designere - holder stadig til på fabrikkens adresse. Ifølge Tom Hedegaard er der ingen aktuelle planer for at fraflytte ejendommen, som ejes af Nordisk Tekstils ejere.

Stadig minus i Nordisk Tekstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce