Stadig flere huse til salg

Danskerne kunne i slutningen af maj vælge mellem 61.000 boliger på internettetarkivfoto: Tariq Mikkel Khan, POLFOTO

Stadig flere huse til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne kunne i slutningen af maj vælge mellem 61.000 boliger på internettet, som er en stigning på 13 procent siden samme tidspunkt sidste år.

Det viser de nyeste tal fra Realkreditrådets boligudbudsstatistik.

Det er det højeste antal siden januar 2004, hvor Realkreditrådets boligudbudsstatistik trådte i kraft.

Især antallet af parcel-og rækkehuse trækker op i statistikken med mere end 37.000 huse i udbud, som svarer til en stigning på 23 procent på et år. Og det kan være et tegn på, at køber og sælger har svært ved at blive enige om prisen.

- Det rekordstore udbud af enfamiliehuse til salg understreger, at udbudspriserne stadig er et stykke fra den salgspris, køberne forventer. Resultatet er et fastlåst boligmarked, hvor enderne mellem køber og sælger har svært ved at mødes, vurderer Seniorøkonom Niels Rønholt fra Jyske Bank.

Mangler tiltro til marked

Hvis problemet skal løses kræver det, at sælger slækker på priskravet, samt at køber får en større tiltro til boligmarkedet, mener han.

- I første omgang må sælgerne derfor give sig, hvilket vil kunne bringer handelsaktiviteten op og dermed understøtte troen på, at boligmarkedet klarer skærerne, siger Niels Rønholt.

Til gengæld er antallet af ejerlejligheder til salg på landsplan faldet med 10 procent siden sidste år. Det er især Århus og København, der trækker ned, hvor udbuddet er gået ned med omtrent 30 procent på et år.

Ikke flere salg i udsigt

Ifølge Danske Bank er der ikke udsigt til flere bolighandler på parcelhusmarkedet lige med det samme. For det vil kræve mindre usikkerhed og mere stabilitet.

- Mange - især førstegangskøbere - har forventeligt valgt at tage bestik af de usikre prisudsigter, og udskudt et køb af bolig indtil markedet stabiliserer sig. En vending kræver også, at de eksisterende boligejere kommer ud af den onde cirkel, der præger markedet. Mange parcelhusejere er tilbageholdende med at skifte den gamle bolig ud med en ny i frygt for at brænde inde med to huslejer, vurderer Tore Damgaard Stramer, Økonom i Danske Bank. (ritzau)

Stadig flere huse til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce