Sprogeriet hjælper børn og blev belønnet

Robot Nordic vandt hovedprisen og de medfølgende 25.000 kroner. Foto: Jonas Legarth, Fotoment

Sprogeriet hjælper børn og blev belønnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Sprogeriet laver man hjælpemidler, der skal give børn et bedre sprog. Ved Odin Award blev det belønnet med en Impact Award.

ODENSE: Det er ikke sjovt, hvis man er fem år og har talevanskeligheder. Børn har brug for at kunne udtrykke sig, og hvis de bøvler med sproget, kan det have store konsekvenser for deres selvfølelse. Det ved man alt om hos Sprogeriet, hvor talepædagogerne Camilla Nellemann og Helene Cooper, udvikler materialer, der skal hjælpe sprogligt udfordrede børn.

- Det betyder noget for børnene her og nu men også på sigt. Hvis man går i børnehave og har sprogproblemer, kan man have svært ved at komme med i lege, fordi man har svært ved at gøre sig gældende. Som et eksempel kan man sige, at når man leger far, mor og børn, så er det tit dem med sprogvanskeligheder, der skal være hunden. Det er ikke så fedt, siger Camilla Nellemann og tilføjer:

- Der er en overvægt af drenge, der har en sproglig udfordring. Nogle af de drenge bliver udadreagerende. Det bliver måske dem, der laver ballade og har svært ved at være med.

Camilla Nellemann er uddannet talepædagog, og sammen med sin kollega Helene Cooper startede hun for tre år siden Sprogeriet, der holder til i Kochsgade i Odense.

Forleden vandt virksomheden en Impact Award ved Odin Award i Odense. Odin Award er en prisuddeling, der hylder iværksætteri på Fyn, og mere specifikt gives Impact Award til en virksomhed som har skabt en positiv effekt gennem arbejdet med et af FN's 17 verdensmål - nærmere bestemt nummer fire, lige adgang til uddannelse og livslang læring.

- Det er det fineste for os, at vi får sådan en anerkendelse. Børns sprog er et nedprioriteret felt, så det er stort, at andre end os på vores lille felt, kan se, hvor vigtigt et arbejde det er. Vi vandt ikke hovedprisen, men for os er det hovedprisen, siger Camilla Nellemann.

De materialer, som bliver udviklet på Sprogeriet, henvender sig især til talepædagoger og daginstitutioner. Produkterne tæller alt fra spil, bøger og apps og er rettet mod specifikke taleproblemer. Det kan for eksempel være problemer med at skelne lydene fra hinanden eller udtale af bestemte bogstaver. Ifølge Camilla Nellemann er der forskel på, hvor alvorlige de forskellige sproglige vanskeligheder er.

- Udtaleproblemer er småting. Det er et større problem, hvis man har en svag sprogforståelse. Hvis man har en svag sprogforståelse, har man svært ved at få omsat indholdet i det, der bliver sagt. Hvis pædagogen siger: Tag madpakken med og gå ud og tag jakke på. Så vil dem med en svag sprogforståelse, kun tage madpakken med. Man kan sammenligne det med, hvis man har svært ved at forstå, det man læser, siger Camilla Nellemann.

Odin Award
Odin Award er Fyns største iværksætterevent.Der uddeles tre priser:

Odin Award går til en fynsk virksomhed, der har klaret sig ekstraordinært godt i de forgangne år.

Impact Award gives til en fynsk virksomhed, som har skabt en positiv effekt via arbejde med et af de 17 verdensmål.

Moonshot Award uddeles til en helt nystartet, fynsk virksomhed, som har stort potentiale.
Impact Award gik til Sprogeriet. På billedet ses Camilla Nellemann (til venstre) og Helene Cooper. Foto: Jonas Legarth, Fotoment
Impact Award gik til Sprogeriet. På billedet ses Camilla Nellemann (til venstre) og Helene Cooper. Foto: Jonas Legarth, Fotoment

Vil være selvforsørgende

- Tre ud af 20 børn er forsinkede i deres sprogudvikling, når de starter i skole. Både i forhold til hvordan de forstår og bruger sproget. Årsagen til det kan findes i, hvor hjernen er rent udviklingsmæssigt, og i hvor meget man bliver talt med. Mange af de børn er ikke diagnosticeret med et taleproblem, forklarer Camilla Nellemann videre.

Hun er som sagt stolt over, at det lige præcis er en Impact Award, som hun og Helene Cooper har fået. Camilla Nellemann mener nemlig, at man med en lille indsats kan yde en stor hjælp for børn.

- Vi er humanisthoveder. Vi vil gerne gøre en forskel. Det er vigtigt, at vi gør noget tidligt, så færre børn får det svært med sproget. Der skal ikke så meget til, hvis man sætter ind tidligt, siger Camilla Nellemann, der glæder sig til efteråret, hvor det nye produkt, Sprogøen, kommer på markedet. Sprogøen er rettet mod børn i ét-til-tre-års-alderen.

- Sprogøen henvender sig ikke til børn, der er sprogligt udfordrede, men det er et redskab, som vuggestuer og forældre kan bruge i arbejdet med børns sprog. Det er vi meget stolte af, for der findes ikke så meget materiale til den aldersgruppe, siger Camilla Nellemann.

Ifølge Camilla Nellemann kan hun og kollegaen godt leve af den økonomi, som Sprogeriet genererer i øjeblikket. Men det er blandt andet takket være diverse investorer.

- Vi kan leve af det lige nu, men vi er i gang med nogle dyre udviklingsår, for det koster at lave produkter. Planen er, at vi bliver selvforsørgende. Alt tyder på, at vi indenfor en overskuelig årrække kan leve af det uden investorer, slutter Camilla Nellemann.

Se mere på sprogeriet.dk.

Årets vindere
Odin Award: Robot NordicImpact Award: Sprogeriet

Moonshot Award: Porcovision

Vinderen af Odin Award får 25.000 kroner.

Alle tre vindere får sparring og timer fra bank og advokat og et netværkssetup arrangeret af OB.
Odin Award bliver arrangeret af Coworking Plus, der er et coworking  space i centrum af Odense. I huset er der rådgivere tilknyttet til at svare på spørgsmål inden for bank, revision, jura og a-kasse. Odin Award blev afholdt i Odeon, og der var afterparty hos Coworking Plus.
Odin Award bliver arrangeret af Coworking Plus, der er et coworking space i centrum af Odense. I huset er der rådgivere tilknyttet til at svare på spørgsmål inden for bank, revision, jura og a-kasse. Odin Award blev afholdt i Odeon, og der var afterparty hos Coworking Plus.
Vinder af Moonshot Award blev Porcovision. Foto: Jonas Legarth, Fotoment
Vinder af Moonshot Award blev Porcovision. Foto: Jonas Legarth, Fotoment
Den tidligere radio- og tv-vært Morten Resen var vært ved Odin Award. Her er han på scenen sammen med Camilla Nellemann og Helene Cooper. Foto: Jonas Legarth, Fotoment
Den tidligere radio- og tv-vært Morten Resen var vært ved Odin Award. Her er han på scenen sammen med Camilla Nellemann og Helene Cooper. Foto: Jonas Legarth, Fotoment

Sprogeriet hjælper børn og blev belønnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce