Sparet løn til lærerne skal bruges på elever


Sparet løn til lærerne skal bruges på elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne sparer hver dag 50 millioner kroner på lockout af lærere, men pengene kommer retur til eleverne.

Kommunerne har indtil nu sparet omkring en halv milliard kroner på lockouten af folkeskolelærerne, og for hver dag, konflikten fortsætter, øges beløbet med cirka 50 millioner kroner.

De sparede penge vil dog komme eleverne til gode i form af ekstra undervisningstimer, når striden om lærernes arbejdstidsregler er løst, skriver Berlingske, som har talt med en række kommuner i hovedstadsområdet.

Kommunerne vil bruge samtlige sparede kroner på erstatningstimer for den undervisningstid, eleverne er gået glip af under konflikten.

- Vi skal sikre os, at eleverne ikke kommer til at tabe noget på denne konflikt. Derfor skal de penge, vi sparer, blive på skolerne og ikke bruges på alt muligt andet, siger borgmesteren i Lyngby-Taarbæk, Søren P. Rasmussen (V), til Berlingske.

Kommunen sparer dagligt omkring en halv million kroner ved ikke at skulle betale løn til lærerne.

Samme holdning går igen i Helsingør Kommune. Ud over ekstra timer til eleverne vil der også blive afsat penge til mere efteruddannelse til lærerne og til lejrskoler.

Ingen af de adspurgte kommuner planlægger at bruge besparelserne til for eksempel renovering af kloakker eller skattenedsættelser.

- Det er en dejlig melding fra kommunerne. Vi havde frygtet, at de sparede midler ville være brugt på andre områder, men idealløsningen er selvfølgelig, at pengene kommer børnene til gode, siger Finn Juel Larsen, næstformand i Skole og Forældre, til Berlingske.

Fredag foreslog Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, at de penge kommunerne sparer på lærerlønninger under lockouten, skal tilbage til de berørte forældre i form af en større børnecheck.

- Vi slår to fluer med et smæk. For det første så mener vi helt grundlæggende, at pengene skal følge barnet. Og hvis det pludselig er hjemmet og ikke skolen, der i en periode skal organisere pasning og undervisning, skal pengene derhen, sagde han til tv2.dk.

Sparet løn til lærerne skal bruges på elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce