Spareplan løber planmæssigt


Spareplan løber planmæssigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A.P. Møller-Mærsk: 2009 bliver et af de sværeste og vanskeligste år. Alligevel vil koncernen slå til med opkøb, hvis der viser sig interessante muligheder.

Den økonomiske tsunami gør, at A.P. Møller-Mærsk skal spare godt fem milliarder danske kroner. Og ledelsen når målet. Det siger bestyrelsesformand Michal Pram Rasmussen.

- Det går godt og vi kommer til at nå målet, men det vil ikke få fuld effekt i indeværende år. Vi vil arbejde på at komme styrket ud af krisen, siger Michael Pram Rasmussen til Ritzau.

A.P. Møller-Mærsk bruger krisen til at konsolidere sig stærkere i konkurrencen, og selv om Mærsk-ledelsen på generalforsamlingen i Bella Center i København forsikrede de op mod et par tusinde aktionærer om, at 2009 bliver et af de sværeste og vanskeligste år, fordi ingen ved hvor krisen bringer verden hen, så er den danske olie- og rederigigant klar til at slå til, hvis der skulle vise sig nogle oplagte opkøbsmuligheder.

Topchefen hos A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, vil dog ikke løfte sløret for hvilke områder der i givet fald kan blive tale om.

- Ser vi fantastiske muligheder, så er vi klar til at investere, fastslår han.

Aktionærerne må dog vente på ledelsens mere præcise skøn over, hvordan indtjening og overskud bliver i år. Tiderne er for ugunstige til at sige noget sikkert om det, ud over det bliver noget lavere end i 2008. Det afhænger af transporterede mængder, fragtrater, oliepris og dollarkurs.

Den 12. maj kommer A.P. Møller-Mærsk med en periodemeddelelse - det andre børsnoterede virksomheder offentliggør som kvartalsregnskab.

Spareplan løber planmæssigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce