2015 blev et år på det jævne for Sparekassen Fyn, der stadig trækkes med de dyre indlån, som blev lavet i kølvandet på finanskrisen - til gengæld går det langt bedre med nedskrivningerne, der nærmest er halveret.

Sparekassen Fyn holder næsen i sporet, men der er et stykke vej endnu. En stor engangsindtægt i 2014 trækker resultatet ned i 2015, men der er flere lyspunkter.

Og dermed følger sparekassedirektør Flemming B. Nielsen den plan, der skal bringe pengeinstituttet tilbage til sit kerneområde nemlig at låne penge ud til private og virksomheder - på Fyn. Derfor fortsætter pengeinstituttet med base i Faaborg, da også med at afvikle de store engagementer, som bragte banken i uføre under krisen.

Sparekassen Fyn kom ud af 2015 med 43 millioner kroner mod 61 millioner året før. Et resultat ledelsen selv betegner som tilfredsstillende.

- Vi er lykkedes med de ting, vi satte os for, og samtidig har der ikke været nogen overraskelser. Men man vil eller ikke se nogle voldsomme hop i vores regnskab, hverken i år eller næste år. Så målet er en glidende og stille bevægelse i den rigtig retning.

Sparekassens markante fald i nedskrivninger er med til at trække regnskabet i den rigtige retning. Med et fald på 20 millioner kroner er den post nærmest halveret i det seneste regnskab.

I 2014 måtte pengeinstituttet vinke farvel til 43 millioner kroner, mens tabene på dårlige engagementer sidste år endte på 23 millioner kroner. Dermed er tabene ifølge med Flemming B. Nielsen ved at nærme sig et fornuftig leje.

-Det er et stort fald, og vi håber på, at vi fremover kan holde os i det niveau. Samtidig er det også et tegn på, at vi er ved at lægge nogle fortidens fortrædeligheder bag os, siger han.

Men det er også et udtryk for, at sparekassen er i gang med at afvikle en hel del af de ejendomsengagementer, som gjorde rigtig ondt i kølvandet på krisen.

- Dem får vi stadigt færre af, og vi afvikler dem med større succes, siger direktøren.

På kort sigt betyder det faldende udlån og færre indtægter, da der skal laves mange små boliglån for at opveje et enkelt stort ejendomsengagement.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.