Sparekasse indfrier statslån

Sparekassen Faaborgs likviditet har udviklet sig bedre end forventet.
Foto: Foto: Nils Mogensen Svalebøg/Nils Mogensen Svalebøg

Sparekasse indfrier statslån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbagebetaler 300 millioner kroner af statslån på 500 millioner kroner.

Sparekassen Faaborgs likviditet har udviklet sig bedre end forventet. Derfor betaler Sparekassen nu før tid en del af det statsgaranterede obligationslån tilbage, som Sparekassen i lighed med mange andre danske banker optog i forbindelse med bankpakkerne sidste år.

- Vi valgte at optage det statsgaranterede lån som en slags forsikring i forhold til vores likviditet. Men som tingene i Sparekassen og samfundet generelt har udviklet sig siden optagelsen, mener vi, det nu er fornuftigt at betale en del af lånet tilbage, forklarer Claus Sejling, direktør i Sparekassen Faaborg.

Sparekassen har besluttet at indfri 300 millioner kroner af obligationslånet på 500 millioner kroner. Lånet har en oprindelig løbetid på tre år med mulighed for hel eller delvis indfrielse fra og med den 25. juni.

- Renten på de statsgaranterede lån er relativt høj, så det er en dyr forsikring at have. Så set ud fra en forretningsmæssig betragtning vil indfrielsen gavne vores indtjening og bundlinje med det samme, siger Claus Sejling.

Vestfyns Bank har også netop besluttet at betale en del af deres statslån tilbage før tid.

Af Bent Warncke

bew@fyens.dk

Sparekasse indfrier statslån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce