Middelfart Sparekasse, der er kendt for at støtte iværksættere, skal bruge Totalkredits miljøberegner, men følger nu kopi-anklage
Kreditselskabet Totalkredit når sine kunder gennem samarbejdet med cirka 100 banker, sparekasser og andelskasser. Derfor møder man også selskabets omdiskuterede miljøberegner på hjemmesiden hos Middelfart Sparekasse.

Anklage et chok

Sparekassen er kendt for sin støtte til iværksættere, og derfor kommer Rudi Rusfort Kraghs kopianklage som et chok for HR-direktør Herbert Sørensen.

- Vi har ingen oplevelse af, at Totalkredit forretningsmæssigt skulle opføre sig, som det bliver fremlagt. Det ville være en voldsom overraskelse. Men hvis det viser sig, at Totalkredit bevidst har hugget noget fra andre, hvilket jeg ikke kan tro, skal vi i hvert fald have talt med dem, siger han, men tilføjer, at hans virksomhed er meget optaget af, at folk opfører sig ordenligt.

- Uden at jeg kender sagen, kan det godt lade sig gøre i disse it-tider, at nogen får den samme idé, men det er et problem, hvis man ved, det er andres idé, mener Herbert Sørensen.

Totalkredit har haft ekspert i ophavsret advokat Johan Schlüter til at se på sagen, og han frikender selskabet. Men det er ikke kun det juridiske, der betyder noget for Middelfart Sparekasse, forklarer HR-direktøren.

- For vores eget vedkommende kan jeg sige, at vi ikke kun har et juridisk ansvar, men også ønsker at have et moralsk ansvar for vores handlinger, siger han.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Opbakning til opfinders kopi-anklager

Opbakning til opfinders kopi-anklager

Opfinder får støtte

Opfinder får støtte

Fynsk opfinder pudser advokat på Totalkredit

Fynsk opfinder pudser advokat på Totalkredit