Sortseere skylder trekvart milliard

Danskernes gæld til det offentlige er nu nået over 30 milliarder kroner.
Foto: Martin Kierstein/Colourbox

Sortseere skylder trekvart milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskernes gæld til det offentlige er vokset over 30 milliarder kroner.

Gæld: Danskerne har generelt redet med på en høj bølge af forbrug de seneste år, men finanskrisen har fået danskernes gæld til det offentlige til at vokse kraftigt. Gælden er nu på over 30 milliarder kroner.

Parkeringsbøder, manglende licens og S-togsbøder. Alene på disse tre områder skylder danskerne knap en milliard kroner, og derfor vil Skat nu sammen med blandt andre kommunerne og DSB undersøge, om nogle borgere spekulerer i at snyde det offentlige.

- Parkerer de eksempelvis gentagne gange ulovligt eller kører konsekvent uden billet i toget og tror, de kan slippe af sted med det, fordi de ingen lønindtægt har, spørger Jim Sørensen, direktør i Skat med ansvar for personinddrivelsen, i Politiken.

S-togenes kontrollører har udstedt afgifter for 193 mio. kroner til passagerer uden billet, mens DR mangler 728 mio. kroner i ubetalt licens. Og det er symptomatisk for krisetider, mener Jim Sørensen.

- Vi inddriver faktisk endnu flere penge fra skyldnerne end tidligere, så stigningen skyldes ikke, at vi halter bagefter. Den er ganske enkelt et udtryk for, at flere ikke kan eller vil betale til det offentlige, siger han til Politiken.

Sortseere skylder trekvart milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce