Søren og Jens A/S konkurs

Ejerne har ikke nået at ajourføre koncernens hjemmeside.

Søren og Jens A/S konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fynske transportfirma er totalhavareret, og søsterselskabet Palle Pagh Transport har fået ny ejer

Transportfirmaet Søren og Jens A/S, der gennem 25 år har specialiseret sig i at transportere blomster, levnedsmidler, frugt og grønt rundt i Europa, er løbet tør for brændstof.

Selskabet, der har tabt over seks millioner kroner siden starten af 2005 og kom ud af 2007 med en egenkapital, der var negativ med tre millioner kroner, har indgivet konkursbegæring til skifteretten i Odense.

De tilbageværende medarbejdere, ni funktionærer, der får deres tilgodehavender dækket af Lønmodtagernes Garantifond, er omgående afskediget og fritstillet.

Over 30 lastvognstog

Søren og Jens rådede i sine velmagtsdage over mere end 30 lastvognstog, og der var 40 chauffører og andre medarbejdere på lønningslisten.

Transportfirmaet, som ejes af Jens Aksglæde Larsen og Søren Christensen, startede i Kværndrup. Pladsen blev dog for trang og ekspansionen blev søgt ført videre fra et nyt domicil på Svendborgvej i Odense tæt ved motorvejen.

- Søren og Jens har haft megen kørsel til Spanien og etablerede også en afdeling Spanien, som har givet et stort underskud, oplyser selskabets advokat, Bertel Rasmussen, Svendborg.

- Det spanske selskab er lukket, og vi har også søgt at bringe omkostningerne ned ved at afvikle lastbilparken med sigte på at omdanne firmaet til et rent speditionsfirma uden kørselsomkostninger, fortæller advokaten.

- Det er ikke lykkedes os hurtigt nok at få frigjort selskabet fra de store transportomkostninger, konkluderer Bertel Rasmussen.

Søster-selskab reddes

Søsterselskabet Palle Pagh Transport A/S, der hovedsagelig opererer i Danmark, har ifølge selskabets advokat haft en god og fornuftig drift.

Palle Pagh er dog også ramt af minus, fordi koncernen har været nødt til at hjælpe Søren & Jens A/S med likvide midler. Der er således en mellemregningskonto på 7,8 millioner kroner.

For at redde Palle Pagh Transport har det været overvejet at søge en akkord og gældssanering med kreditorernes accept, få eksterne investorer på banen eller finde en ny ejer.

Resultatet, som det først lykkedes at forhandle på plads mandag, blev, at et stort vognmandsfirma, Ole Larsen Transport, Århus, overtager driften. Det sker allerede fra begyndelsen af næste uge.

Ni funktionærer og 20-25 chauffører følger med over til den nye ejer.

Kreditorerne vil snarest blive præsenteret for et akkordforslag. Det var i aftes ved at blive udarbejdet.

Søren og Jens A/S konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce