Sømænd i skatteknibe


Sømænd i skatteknibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens skattelettelserne generelt giver danskerne flere penge på lommen, må 3000 søfolk under den såkaldte DIS-ordning foreløbig skyde en hvid pind efter dem.

Søfolk med arbejde på skibe under den skattefrie DIS-ordning får ikke skattelettelser som andre danskere. Men de skal betale samme højere grønne afgifter som skattebetalende danskere.

Søfartens Ledere vil ved de kommende overenskomstforhandlinger med Danmarks Rederiforening kræve, at skibsrederne kommer til lommerne og betaler en højere hyre, der svarer til de skattelettelser, som danskerne har fået. Gerne implementeret over en årrække i lyset af rederiernes krise.

- Det er en omfattende skattelettelse, danskerne har fået. Det koster de fleste af vores medlemmer mellem 1500 og 3500 kroner om måneden, og det er ganske meget, siger Per Gravgaard, der er faglig sekretær i Søfartens Ledere, der organiserer styrmænd, navigatørere og kaptajner.

Men der er ingen penge i rederiernes kasse. Så det kan ikke komme på tale, fastslår vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen.

- Vi står i den værste krise i mange år, og derfor er en ekstra lønstigning på 10 procent, som det vil koste, ikke acceptabelt, siger Jan Fritz Hansen. Vicedirektøren henviser til, at de søfarende organiseret i Søfartens Ledere i forvejen er rimeligt højtlønnede.

Skibsrederne har dog tidligere kompenseret for skattelettelser til de søfarende.

Professor og skatteekspert Ole Bjørn kan ikke se problemet:

- Det er svært at give skattelettelser til folk, som ikke betaler skat. Folk, der af andre grunde ikke betaler skat får heller ingen lettelse. For søfolkene er det helt klart et anliggende for overenskomstforhandlingerne, siger Ole Bjørn.

Sømænd i skatteknibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce