Snød konkursbo for hus i Thailand: Odense-direktør tiltalt for svindel for over 10 millioner kroner

Retten i Odense skal tirsdag behandle en sag om mandatsvig og skyldnersvig. Den tiltalte mand fra Odense har fået flere selskaber opløst, fremgår det af cvr-registret. Foto: Michael Bager

Snød konkursbo for hus i Thailand: Odense-direktør tiltalt for svindel for over 10 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fynsk mand skal tirsdag for Retten i Odense. Han er tiltalt for uberettiget at have trukket 8,6 millioner kroner ud af sit firma samt for at have snydt konkursboet for 2,1 millioner, da han solgte sit hus i Thailand.

Fængselsstraf og erstatning. Det er målet for anklagemyndigheden hos Fyns Politi, når en 54-årig mand tirsdag skal for Retten i Odense.

Ifølge anklageskriftet har den 54-årige mand fra Odense svindlet for over 10 millioner kroner ved at begå både mandatsvig og skyldnersvig.

Først begik han ifølge anklagerne mandatsvig af særlig grov beskaffenhed ved uberettiget at trække 8,6 millioner kroner ud af et selskab i Odense, hvor han misbrugte sin stilling som direktør og eneejer. Det skal være foregået i perioden februar 2005 til september 2009.

Svindlen betød, at selskabet, der ifølge cvr-registret handlede med sko og reklameartikler, led et tilsvarende tab, fremgår det af anklageskriftet.

Snød med indtægt fra hussalg

Den 54-åriges selskab blev erklæret konkurs den 28. december 2010 af Skifteretten i Odense, og direktørens bo blev taget under konkursbehandling. Alligevel undlod direktøren at afregne indtægterne, da han i april 2011 solgte sit hus i Thailand for 11,2 millioner thailandske bath.

Manøvren betød, at de, der havde penge til gode i selskabet, ikke så skyggen af pengene fra hussalget. Beløbet svarer til godt 2,1 millioner danske kroner, og ifølge specialanklager Annette Korsgaard bør det takseres til skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed.

Selskabets revisor gjorde gennem adskillige år i regnskaberne opmærksom på, at der var et ugennemskueligt tilgodehavende hos et asiatisk søsterselskab. Tilgodehavendet voksede fra knap 1,5 million i regnskabsåret 2005/2006 til godt seks millioner kroner i 2009/2010.

"Vi har ikke modtaget bekræftelse fra dette selskab på, at denne saldo stemmer overens med deres noteringer, ligesom vi heller ikke har modtaget dokumentation for (selskabets navn fjernet, red.) betalingsevne. Vi må derfor tage forbehold for dette tilgodehavende," lød det gennem årene fra revisoren, der i oktober 2010 konkluderede, at årsrapporten for 2009/2010 ikke gav et revisende billede af selskabets økonomi.

Konkursbehandlingen varede næsten seks år, inden den 54-åriges selskab til sidst blev opløst i august 2016.

Snød konkursbo for hus i Thailand: Odense-direktør tiltalt for svindel for over 10 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce