Snerydning i sommerhusområde


Snerydning i sommerhusområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spørgsmål:

Mit spørgsmål om vintervedligeholdelse er måske ikke så relevant i øjeblikket. Alligevel er det et emne, som jeg tror mange sommerhusejere vil finde interessant - også her i sommervarmen. Vi har et sommerhus i et område, hvor der efterhånden er mange fastboende (p.g.a. dispensationer, m.v.)

Nu vil de fastboende have, at vi - der kun kommer dér om sommeren - skal skrabe sne uden for vores grunde om vinteren. Har vi pligt til at rydde sne om vinteren? De snakker om erstatning, hvis nogen falder.

Svar:

I lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje fremgår af kapitel 4 (private fællesveje og stier på landet), at kommunalbestyrelsen efter forhandling med politiet kan bestemme, at de personer, som har vedligeholdelsespligten efter lovgivningen om private fællesveje, skal rydde vejene for sne, m.v.. Det vil sige, at I er ikke forpligtet til at rydde sne i henhold til lov om vintervedligeholdelse, så længe kommunen ikke har bestemt, at dét skal I gøre - og det er tilsyneladende ikke tilfældet.

Hvis jeres sommerhus derimod ligger i by- og bymæssig bebyggelse, er det lovens kapitel 3, der finder anvendelse - og så har I snerydningspligt. Noget andet er erstatningspligten, hvis nogen skulle falde. Dette er et privatretsligt spørgsmål og evt. erstatning håndteres normalt via hus- og grundejerforsikringerne.

Da I tilsyneladende ikke har snerydningspligt, så er færdsel på jeres veje selvsagt forbundet med en egen-risiko. Jeg kan naturligvis ikke forudsige udfaldet af en evt. erstatningssag, men jeg ville ikke selv acceptere et erstatningskrav - og det tror jeg heller ikke forsikringsselskaberne ville. I kan studere loven nærmere på www.retsinfo.dk under LBK nr. 714 af 11.09.1997.

Snerydning i sommerhusområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce