Snart slut med at se amerikansk Netflix

Streamingtjenesten Netflix benytter en såkaldt geo-blokering, som man kan omgå ganske lovligt og få adgang til det, som brugere i andre lande kan se. Der er flere programmer til formålet, blandt andet hola.org, unblock-us.com og unlocator.com. Men nu vil Netflix sætte en stopper for muligheden - angiveligt fordi rettighedsindehaverne af firmaets film og tv-serier er utilfredse med, at de kan ses i andre lande.

Snart slut med at se amerikansk Netflix

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netflix vil fremover sørge for, at brugere ikke benytter sig af proxy-servere for at se udenlandske udgaver af streamingtjenesten. Det betyder, at danskere ikke vil kunne se amerikansk Netflix.

Netflix stopper nu muligheden for at se udenlandske udgaver af streamingtjenesten.

Inden for få uger vil det derfor ikke længere være muligt at bruge VPN- og proxy-servere til at se indholdet på tjenesten, skriver Reuters.

Det betyder, at det ikke bliver muligt at udgive sig for eksempelvis at være amerikansk kunde, når man benytter tjenesten i Danmark.

Muligheden for at bruge proxyservere til at snyde sig adgang til den amerikanske tjeneste har ellers været udbredt i Danmark og mange andre lande, fordi mængden af indhold på den amerikanske Netflix-udgave adskiller sig fra indholdet andre steder.

Ifølge Netflix er ændringen ikke noget, som virksomheden selv har ønsket sig.

De lader det i stedet skinne igennem, at det er rettighedsindehaverne af film og tv-serierne, der står bag.

- Hvis alt indholdet, vi tilbyder, var tilgængeligt globalt, så ville der ikke være nogen grund til, at vores abonnenter bruger proxyservere eller antiblokeringsmekanismer, siger chef for Netflixs indholdstjeneste, David Fullagar til Reuters.

Ifølge Netflix er virksomheden forpligtet til at overholde de licensaftaler, som indholdsproducenterne har indgået.

Det betyder, at serier og film kun må være tilgængelige i de regioner, som producenterne har givet tilladelse til.

Ændringerne kommer kun en uge efter, at Netflix kunne annoncere, at tjenesten nu er tilgængelig i mere end 130 lande, hvilket betyder at streamingtjenesten dækker næsten hele kloden - med undtagelse af Kina.

Fakta
Ifølge Netflix er ændringen ikke noget, som virksomheden selv har ønsket sig. De lader det i stedet skinne igennem, at det er rettighedsindehaverne af film og tv-serierne, der står bag.

Snart slut med at se amerikansk Netflix

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce