Jack Hylleqvist er fra i dag klar bag disken i Korsgade med smørrebrød, sandwich, madpakker og dagens ret

Nyborg: Siden midt i januar har der været lukket og slukket i lokalerne i Korsgade i Nyborg, hvor tidligere Møllers Køkken - og endnu tidligere fiskeforretningen - var.

De senere dage har der imidlertid været gang i rengøring og en lettere istandsættelse, og fra i dag klokken 10 står Jack Hylleqvist klar til at lange smørrebrød, sandwich, madpakker og dagens ret over disken i Smørrebrødskongen, som han kalder forretningen.

- Det hed også den forretning, jeg i et år har haft i Nedergade i Odense. En forretning, der passede perfekt til det, jeg i mange år har drømt om. Men jeg måtte erkende, at det var et svært sted at få folk til at komme forbi og handle, siger Jack Hylleqvist.

Da han så fik nys om, at Møllers Køkken ville forlade lokalerne i Korsgade i Nyborg, stod det hurtigt klart for ham, at det da var Nyborg, han skal drive smørrebrødsforretning i, når det kan ske i et lokale, der ligger på et af byens hovedstrøg. Ud over at sælge folk det daglige smørrebrød tager Jack Hylleqvist naturligvis også mod større ordre, også af den slags, der går på fast, daglig levering.

- Og mad ud af huset under alle kendte former, buffet, menuer, tilføjer han.

For Jack Hylleqvist er kendt med det at lave mad til mange i en fart. Han blev i 1993 uddannet kok fra Under Lindetræet i Odense, og siden har han været ansat som kok, blandt andet på Hotel Nyborg Strand, hvor i øvrigt hans hustru, Vivi Berg Andersen, blev uddannet kok.

Han har i en årrække i forpagtning drevet kantiner for VUC og pædagoguddannelsen i Odense. For et år siden realiserede han så sin drøm om smørrebrødsforretningen, som han altså fortsætter i Korsgade. Som han siger: - Det passer jo fint, at Smørrebrødskongen kommer til kongens by, Nyborg!

Han er nemlig bekendt med Nyborgs fokus på byens kongelige forhistorie. Og han ser frem til at blive en del af de mange store arrangementer, Nyborg byder på med pinsemarked, Danehofmarked, Open By Night, høstmarked og julemarked.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.