Smede og svejsere i høj kurs: Bladt-fyrede får nyt job

Bladt Industries har ved tidligere lejligheder - i 2014 og igen i 2016 opsagt mange medarbejdere, når ordrebogen var tom. Nu er 80 ansatte opsagt og endnu er der ikke udsigt til nye ordrer hos Bladt Industries på Lindø. Mange af de opsagte medarbejdere har ifølge Dansk Metal i Odense imidlertidig allerede fået nyt job eller står med gode kort på hånden i industrien. Arkivfoto: Kim Rune

Smede og svejsere i høj kurs: Bladt-fyrede får nyt job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stor del af de 80 opsagte medarbejdere fra stålvirksomheden Bladt Industries på Lindø har allerede fået nyt job i andre fynske virksomheder som MHI Vestas og Kverneland, og i det hele tager er der gode jobmuligheder for dem, for deres kompetencer er i høj kurs, lyder det fra Dansk Metal i Odense.

Der kom som ventet en kedelig julegave i form af en opsigelse til 80 medarbejdere fra Bladt på Lindø, efter at det endnu ikke er lykkedes for Aalborgvirksomheden at lande nye ordrer på de markante vindmøllefundamenter, som virksomheden har produceret på Lindø siden 2013.

Dermed stopper hovedparten af metalarbejderne og svejserne hos Bladt i forbindelse med afslutningen af den nuværende og sidste produktion til vindmølleprojektet Beatrice Offshore Windfarm i Skotland. Kompetencerne og erfaringerne dog i høj kurs hos flere andre industrivirksomheder i området - bl.a. hos vindmølleproducenten MHI Vestas som i stigende grad øger produktionen på netop Lindø.

Flere af de opsagte metalarbejdere fra Bladt har således allerede fået job hos vindmølleproducenten i nabohallerne eller hos andre virksomheder i industrien på Fyn, lyder det fra afdelingsformand for fagforbundet Metal Odense, Lars Hansen.

- Det var ventet, og nogle af dem skiftede til nye job, allerede før opsigelserne kom. Mange af dem flytter til andre virksomheder i sektoren, og min klare opfattelse er, at de medarbejdere har nogle kompetencer inden for svejsning og smedefaget, som gør dem attraktive hos de virksomheder, som har brug for arbejdskraft, siger han.

Møde i november

Mange af de 80 opsagte Bladt-ansatte er organiseret hos Dansk Metals Odense-afdeling, hvor man allerede i november var indkaldt til møde om de forestående opsigelser, fortæller Lars Hansen, som var forberedt på de mange opsigelser i løbet af de sidste måneder i 2017, bl.a. fordi der ikke var udsigt til nye ordrer hos Bladt.

Han deltog ikke selv i mødet, og selv om han ærgrer sig over opsigelserne, så glæder han sig over, at der ser ud til at være rift om svejsere, smede og metalarbejderne fra Bladt hos nogle af de øvrige store industrivirksomheder både på selve Lindø og i den øvrige fynske industri.

- Det ser fornuftigt ud for dem med hensyn til at komme i beskæftigelse igen. En del af dem har fået job hos Vestas og andre har fået hos Kverneland i Kerteminde, og så er der også nogen, som har fået hos Per Aarsleff, men jeg kan selvfølgelig ikke sige, om alle har fået job, siger Lars Hansen.

Smede og svejsere i høj kurs: Bladt-fyrede får nyt job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce