Små virksomheder får regelstop i tre år


Små virksomheder får regelstop i tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen vil lade små og nystartede virksomheder slippe for nye regler i tre år og lette adgangen til lån.

Væk med det administrative bøvl, så små og nystartede virksomheder kan få mere tid til at skabe arbejdspladser og få gang i eksporten.

Det er et hovedmål i regeringens vækstudspil, som økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) nu løfter en del af sløret for.

Regeringen vil konkret fritage de små- og mellemstore virksomheder for at blive underlagt nye danske regler i tre år. Samtidig vil man arbejde på, at de mindre danske virksomheder også bliver fritaget for nye forordninger fra EU.

- Vi sender nu det stærkeste signal, vi har sendt i de 10 år, vi har siddet i regering, til de små og mellemstore virksomheder. Et signal om, at vi tror på vækst hos dem.

- Nu giver vi virksomhederne et pusterum fra nye regler og nye byrder, så de forhåbentligt kan komme ind i et solidt vækstforløb, siger Brian Mikkelsen til Ritzau.

Han mener, at forslaget vil få stor effekt, fordi det vil gavne 90 procent af de danske virksomheder. Således vil 275.000 virksomheder slippe for nye regler, og det samme gælder de 85.000 nye virksomheder, der starter op hvert år.

Regelstoppet følges af en målsætning om, at virksomhedernes administrative byrder skal lettes med 10 procent frem til 2015 for at frigive arbejdskraft til at skabe vækst.

Regeringen vil samtidig gøre det lettere for små- og mellemstore virksomheder at få finansiering til at udvikle deres forretning. Det skal blandt andet ske ved at lægge 600 millioner kroner i en pulje til særlige vækstlån.

- Når jeg er ude at snakke med virksomhederne, så siger de, at hvis blot de kan få fred fra nye regler og få finansiering til at investere i ny produktion, så skal de nok skabe vækst.

- Det er præcis, hvad vi har brug for nu, hvor vi har sat det offentlige forbrug i ro, siger Brian Mikkelsen.

Han forventer, at udspillet både vil skabe nye job og øge indtjeningen for virksomhederne. Regeringen vil dog ikke regne med de ekstra skattekroner, før de kommer i statskassen.

Små virksomheder får regelstop i tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce