Slut med skattely i syden

Det kan være fristende at nyde en del af sin alderdom under Sydens sol - men nu forsvinder skattefordelen.
Foto: Scanpix/Nordfoto

Slut med skattely i syden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske pensionister, der vælger at nyde deres otium i Spanien eller Frankrig, skal fremover betale dansk skat af både deres folke- og ratepension.

Det er ved at være sidste udkald, hvis man vil leve den søde pensionisttilværelse i Spanien eller Frankrig.

Skatteminister Kristian Jensen (V) fik sidste år Folketingets tilladelse til at opsige aftalerne om dobbeltbeskatning med de to lande, hvis man efter en forhandling ikke nåede frem til et resultat, som var gunstigt for Danmark. Det er ikke sket, og derfor bliver aftalerne nu opsagt, siger skatteministeren til Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vores tilgang har været, at har man haft et skattefradrag i Danmark, skal man også betale skat i Danmark. Her har der hidtil været en skævhed, som det trods ihærdige anstrengelser fra dansk side ikke er lykkedes at rette op på i forhandlinger med de franske og spanske myndigheder, siger skatteministeren.

Han understreger, at de hen ved 5500 danske pensionister, der i dag bor i Frankrig og Spanien, ikke bliver berørt af ændringen.

Men pensionister, der i fremtiden flytter til f.eks. Spanien, vil gå fra at betale under tre procent spansk skat af deres private 10-årige ratepension til at skulle betale almindelig dansk indkomstskat.

Slut med skattely i syden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce