2016 blev det sidste år med beskedent resultat for Dinex i Middelfart. 2017 er begyndt med plusser i både omsætning og indtjening, og milliarden bliver rundet i omsætning, tør direktøren allerede nu love

Det er på papiret ikke noget prangende regnskab, Dinex kan fremlægge for 2016. Men der er gode forklaringer på, at det blev som det blev med et beskedent underskud efter skat på godt tre millioner. Nu er der nemlig ryddet op, blandt andet med en fabrikslukning i Tyskland, som har sat sine spor i regnskabet.

Desuden er mange arbejdsprocesser optimeret, og i løbet af i år kommer der for alvor gang i salget til både Kina og USA, to store markeder, hvor Dinex selv har produktion.

- Det er en glad mand, du taler med, lyder det fra direktør og hovedaktionær i Dinex, Torben Dinesen, da han fortæller om regnskabet for 2016, der netop er offentliggjort.

- Det bærer præg af vores lukning af en fabrik i Tyskland, det har kostet netto godt 18 millioner kroner. Men fra i år kan vi mærke de positive virkninger af lukningen, og vi har desuden forbedret en række processer på vore andre fabrikker, så vi for alvor er i gang til at rykke os.

I løbet af årets første måneder er omsætningen steget med 15 procent, mens driftsresultatet er øget med 50 pct. i forhold til for et år siden, oplyser Torben Dinesen.

Fordel af national bølge

Mens andre virksomheder frygter for deres marked, når store nationer som USA, Rusland og Kina taler om at forsvare nationale særinteresser, giver det nærmest smil på læben i Middelfart, hvor Dinex har sit hovedsæde med cirka 70 medarbejdere. De godt 1100 øvrige i koncernen er spredt rundt omkring i 16 lande.

- Vi har fabrikker i USA, Kina, Rusland og Tyrkiet, og når de her snakker om at beskytte deres nationale industri, bliver det til vores fordel. I Rusland, som ellers er et svært marked for mange, har vi haft fordel af en "køb russisk"-bølge, der er kommet efter de internationale sanktioner mod landet, og i både Kina og USA står vi foran stor ekspansion, i USA takket være en ny salgsorganisation og i Kina gennem vort joint venture med Dongfeng, den største lastbilproducent i Kina, fortsætter Torben Dinesen.

Samarbejdet med Dongfeng har Dinex arbejdet på i tre år, og fra i år kan virksomheden endelig begynde at høste frugterne af det.

Alene i Kina forventer Dinex en omsætning på 400 millioner kroner, når samarbejdet med Donfeng er i fulde omdrejninger.

Søger stadig medejer

De positiver toner betyder, at prisen for at købe sin ind i Dinex næppe er blevet mindre. Torben Dinesen og hans familie, der ejer Dinex, lægger ikke skjul på, at de stadig er på udkig efter en medejer for at styrke kapitalgrundlaget og være gearet til yderligere ekspansion.

- Der er ikke noget aktuelt om det, men vi er stadig på udkig efter den rigtige. Det er sonderinger, der foregår hele tiden, men vi har ikke travlt, og lige nu bruger vi vores energi på at optimere det, vi laver, endnu mere, uddyber han og regner bestemt med, at Dinex med regnskabet for 2016 har lagt de dårlige år bag sig og sat kursen mod år med milliardomsætning og pæne overskud.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.

Mere om emnet

Se alle

Dinex i 16 lande - hovedsæde i Middelfart

1
Har brug for penge: Dinex leder efter flere ejere

Har brug for penge: Dinex leder efter flere ejere