Slip for renter - betal din restskat senest i morgen

Fristen for at betale restskat for 2009 - uden at få pålagt renter - er den 30. december.
Foto: Martin Kierstein/Colourbox

Slip for renter - betal din restskat senest i morgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis du har restskat fra 2009, koster det renter, indtil pengene er betalt.

Skattereformen, der træder i kraft efter årsskiftet, giver klækkelige skattelettelser på arbejdsindkomsten til langt de fleste danskere. Men der er også stramninger og nye gebyrer, som trækker i den modsatte retning.

Et af de nye gebyrer kan man dog undgå, hvis man er i stand til nogenlunde at beregne sin skat for 2009 allerede på nuværende tidspunkt.

Det er nemlig slut med at få rentefri lån af staten ved bevidst at opgive en for lille indtægt med henblik på at efterbetale skat et stykke ind i næste indkomstår. Hvor man tidligere kunne efterbetale restskat på op til 40.000 kroner frem til juli i det følgende skatteår, skal der nu betales rente af al restskat med virkning fra 1. januar 2010.

Sidste frist i morgen

Fristen for indbetaling, hvis man helt vil slippe for strafrente, er den 30. december - altså i morgen.

På Skats hjemmeside findes en skatteberegner, men kan man af den ene eller anden grund ikke finde ud af at beregne sin skat på nuværende tidspunkt - eller har man råd til at være ligeglad - så må man vente, til årsopgørelsen kommer til marts for at se, hvad skattemyndighederne har regnet sig frem til.

Rente på 4,6 procent

Strafrenten beregnes dag til dag fra 1. januar og frem til den dag, hvor restskatten indbetales. Renten er på 4,6 procent, der vel at bemærke ikke er fradragsberettiget.

Betaler man f.eks. sin restskat den 31. marts - altså efter tre måneder - bliver renten altså cirka 1,15 procent (4,6/4).

Restskat, der ikke er betalt den 1. juli 2010, skal der betales 6,6 procent i rente af.

Har man til gengæld betalt for meget i skat, kan man forvente en forrentning på beskedne 1,4 procent, som der dog ikke skal betales skat af.

620.000 danskere fik sidste år en restskat på under 40.000 kroner, men langt de fleste skatteydere har ifølge Skat en næsten korrekt forskudsregistrering.

De vil derfor ikke få nogen restskat overhovedet eller blot en meget lille restskat. Når årsopgørelsen kommer til marts, kan man vælge at betale restskatten og dag til dag-renten med det samme eller som hidtil at lade restskatten indgå i næste års forskudsskat

De nye regler for restskat forventes at give staten en merindtægt på 275 millioner kroner, der skal være med til at finansiere sænkelsen af skatten på arbejdsindkomst.

Slip for renter - betal din restskat senest i morgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce