Slagtilbud på aktier fra tysk storbank


Slagtilbud på aktier fra tysk storbank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Commerzbank lokker investorerne med stor rabat på nye aktier. Håber at få næsten 40 milliarder kroner

Commerzbank vil udstede 2,44 milliarder nye aktier til en kurs, der er 45 procent lavere end det, den tyske storbanks aktier kostede fredag på børsen i Frankfurt.

Banken annoncerede salget af aktier søndag. Afhændes samtlige nye aktier til den fastsatte stykpris på 2,18 euro, så tilføres banken omkring 5,3 milliarder euro eller 39,5 milliarder kroner.

I lighed med mange andre falmende storbanker i Europa skal Commerzbank have styrket sin balance for at kunne opfylde de finansielle myndigheders strengere krav til bankernes økonomiske polstring.

Det er anden gang inden for kort tid, at Commerzbank sender nye aktier på markedet. Før annonceringen af udstedelserne i april kostede en aktie omkring 5 euro. Fredag blev aktien i den delvist nationaliserede bank handlet til 3,95 euro.

Banken, der er nummer to i Tyskland efter Deutsche Bank, planlægger en gradvis tilbagebetaling af de 16,2 milliarder euro, som den tyske stat måtte træde til med, da finanskrisen indtraf.

Den tyske regering har som følge af håndsrækningen en ejerandel på 25 procent i banken.

Ifølge Commerzbank vil staten fastholde den ejerandel, og dermed er en stor del af det forestående salg af aktier allerede i hus. Desuden har en række andre banker og store investorer garanteret at købe de resterende aktier.

Commerzbank regner med at tilbagebetale 14,3 milliarder euro til staten inden udgangen juni.

Tegningsperioden for køb af de nye aktier løber fra den 24. maj til den 6. juni. De nye aktier kan handles på børsen fra den 7. juni.

Slagtilbud på aktier fra tysk storbank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce