Slagteriet i Faaborg får dele-chef

Ole Lyngesen, 53, stammer fra Skive.
Foto: Tim K. Jensen

Slagteriet i Faaborg får dele-chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

53-årige Ole Lyngesen er ny chef for Danish Crown. Han styrer også to slagterier i Tyskland.

Faaborg: De 450 ansatte på Danish Crown-slagteriet i Faaborg har fået ny fabrikschef, men det må dele ham med cirka 550 tyske kolleger fordelt på to slagterier Oldenburg og Boizenburg.

Den 53 årige Ole Lyngesen, der bor i Lüneburg er således kun i Faaborg et par dage om ugen.

- Men det kan sagtens lade sig gøre, for jeg har en stribe dygtige ledere, som har det daglige ansvar for driften. Mit job bliver at sikre, at vi kommer ud med den bundlinje, vi har aftalt, og at vi står med en veltrimmet virksomhed, der lever og til koncernens standarder, fastslår han.

Hans forgænger Kurt T. Pedersen havde også ansvaret for flere virksomheder.

Ole Lyngesen stammer oprindelig fra Skive, hvor han blev uddannet slagter tilbage i 1978. Siden har han haft ansvaret for en lang række slagteriet, blandt andet på Mors, i Hurup, i Viborg, Silkeborg, Kolding og Skærbæk.

Nu overtager han så ledelsen af et af landet allerældste, eksisterende slagterier, kun slagteriet i Horsens er ældre.

610 af faaborgegnens bønder stiftede andelsslagteriet den 18. april 1888, altså for 125 år siden. De fik får dårlige priser for deres svin ved de små slagtermestre, og ville de sælge til de federe eksportpriser, måtte de drive dyrene til Assens - med der resultat, at de tabte vægt og blev stressede under den lange travetur.

Mange byer har i mellemtiden mistet deres andelsslagterier, og når det ikke er sket i Faaborg, så skyldes det ifølge Ole Lyngesen, at slagteriet her er meget omstillingsparat og tilpasningsdygtigt. Danish Crown i Faaborg har en ret tæt kontakt til sine kunder i Storbritannien, og har blandt andet udviklet produktet metapress, en slags skinke, til det engelske marked. Den sammenpressede, røgede og saltede kød, bliver lavet i mængder på 100 tons om ugen. I øvrigt skæres ugentligt 75.000 skinker og 65.000 kamstege af de hurtige slagteriarbejdere på havnen i Faaborg.

Ole Lyngesen beskriver sig selv som en chef med ”benene på jorden”. Han er til at snakke med, men også meget fokuseret på at medarbejderne tager ansvar for at nå de aftalte resultater.

Når han ikke passer et af sine slagterier, eller tilbagelægger 100.000 årlige kilometer i sin Audi 6, kan slagterchefen godt lide at slappe af på en jagttur.

Slagteriet i Faaborg får dele-chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce