Slagsmål om farligt affald

Giftige kemikalier, batterier og spildolie bliver i dag håndteret forsvarligt i Danmark. Ikke mindst på grund af Kommunekemi i Nyborg. Men den tid kan snart være forbi, mener Danmarks Naturfredningsforening.
Foto: colourbox

Slagsmål om farligt affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skatteministeren vil lægge afgifter på farligt affald. Alt for risikabelt for miljøet, mener naturfredningsforening

Giftige kemikalier, batterier og spildolie bliver i dag håndteret forsvarligt i Danmark. Ikke mindst på grund af Kommunekemi i Nyborg.

Men den tid kan snart være forbi, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Foreningens miljømedarbejder Allan Andersen frygter, at Danmark vil blive bombet 30 år tilbage, hvis detsom planlagt, lykkedes regeringen at lægge afgifter på farligt affald.

- Hvis man skal til at betale for at komme af med farligt affald, så kan man frygte, at det ryger i grøften eller bliver brændt af på en mark, siger han.

Indtil nu er farligt affald blevet opfattet som et samfundsanliggende, og derfor har det været gratis at skille sig af med det. Både for virksomheder og private.

Men det vil skatteminister Kristian Jensen (V) lave om på.

Således fremsatte han i kølvandet på beslutningen om at nedsætte multimedieskatten onsdag i sidste uge et lovforslag om afgifter på farligt affald, som skal sikre staten indtægter for cirka 100 millioner kroner om året.

Selv om private stadig kan aflevere deres batterier og maling på lossepladsen, der sender det videre til Kommunekemi, så er Allan Andersen ikke i tvivl om, hvem der i sidste ende kommer til at betale afgifterne.

- Der er for mig at se ingen tvivl om, at det er miljøet og borgerne, der kommer til at betale, siger han.
Fakta
Indtil nu er farligt affald blevet opfattet som et samfundsanliggende, og derfor har det været gratis at skille sig af med det. Både for virksomheder og private. Men det vil skatteminister Kristian Jensen (V) lave om på.

Slagsmål om farligt affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce