Slagfærdig pengemand slækker tøjlerne

Niels Jørgen Hansen glæder sig til at bruge mindre tid som administrator og mere tid i de økonomiske feltstøvler.

Slagfærdig pengemand slækker tøjlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Jørgen Hansen har selv været med til at udpege efterfølgeren i Hansen & Nøttrup

For et år siden solgte han hovedparten af investeringsfirmaet Hansen & Nøttrup, og fra den 1. oktober overgiver han førersædet til Torben Bartels.

Niels Jørgen Hansen skal fremover beskæftige sig med det han bedst kan lide, nemlig jagten på ejendomme, der kan give investorerne et pænt afkast af deres kapital.

Niels Jørgen Hansen, der startede det odenseanske investeringsfirma tilbage i 1989 sammen med Kaj Nøttrup, har siden 2000 siddet alene i spidsen af firmaet som administrerende direktør.

Det var mere omstændighederne end et egentlig ønskejob for manden, der bedst kan lide at være ude i den virkelige verden, hvor forretninger afsluttes, og hvor den fynske pengemand kan bruge sit tale- og handelstalent.

Tilbage til ejendomme

Niels Jørgen Hansen har tidligere været erhvervschef i Amtssparekassen - nu Fionia Bank - og var med til at opfinde Bendix Bank, men forlod også den i tide til fordel for et job som erhvervskonsulent i Jyske Bank.

Den 1. oktober træder Niels Jørgen Hansen et skridt tilbage på karrierestigen for at hellige sig ledelsen af indkøb af ejendomme samt udvikling af nye investeringstyper.

- Jeg har siddet på en post, hvor jeg har administreret projekter med en balance på tre milliarder kroner samtidig med, at jeg har været chef for en halv snes ansatte og siddet med en hel del administrative pillerier. Jeg har ofte måtte tage fritiden til hjælp for at nå det hele, så jeg glæder mig til at få lidt mere fri, siger Niels Jørgen Hansen.

Det kan han gøre med god samvittighed og en velbeslået tegnebog. Niels Jørgen Hansen er efter salget sidste år til Sparekassen Vendsyssel og Sparekassen Hvetbo god for cirka et halvt hundrede millioner kroner. Og så sidder han stadig tilbage med 20 procent af aktiekapitalen, der giver ret til at udpege to bestyrelsesmedlemmer. Han forbliver selv i direktionen i hvert fald frem til udgangen af 2010 - det har han lovet hovedaktionærerne, og han fortsætter samtidig i bestyrelsen.

Næste stop USA

Hidtil har Hansen & Nøttrup haft stor succes med at forsyne kunderne med velegnede investeringsejendomme i Tyskland. Det har i modsætning til det ustabile danske boligmarked været en solid forretning og alene de seneste to år i træk givet afkast på cirka otte millioner kroner før skat i investeringsselskabet.

Nu udvider Niels Jørgen Hansen horisonten og tager til USA sammen med selskabets bestyrelsesformand. Hansen & Nøttrup vil se, om der er basis for at starte fornuftige forretninger i New York og Florida.

- Flere af vores kunder har vist interesse for det amerikanske marked. I første omgang vil vi blot undersøge markedet. Vi føler ikke nogen tvang til at starte op, hvis ikke der en fornuftig forretning i det, siger han.

I Tyskland er der stadige gode projekter, der kan have dansk interesse, mener Niels Jørgen Hansen.

Hansen & Nøttrup har ikke kunnet blive helt enige med sælgerne om prisniveauet på erhvervsbyggeri i Hamburg og München, men har for nylig indgået aftaler på en række boliger, der kan udstykkes til ejerlejligheder til 7000-8000 kroner kvadratmeteren i Lübecks gamle bydel.

Afløser fundet

Niels Jørgen Hansen har selv været med til at skubbe til processen, der skulle afdække egnede kandidater til posten som administrerende direktør for et år siden.

Det blev Torben Bartels, der køber sig til en ejerandel på 10 procent af firmaet.

Torben Bartels er 44 år, uddannet bankmand, HD i finansiering og kreditvæsen samt MBA fra Handelshøjskolen i København. Han har en fortid som kontorchef og afdelingsdirektør i Nordea, administrerende direktør for SEB og koncerndirektør i Columbus IT Partner A/S.

Niels Jørgen Hansen vil fortsat skrive om sine økonomiske betragtninger i Hansen & Nøttrups nyhedsbrev i sin sædvanligvis meget humoristiske og bramfri stil.

Læserne af Fyens Stiftstidendes erhvervsklummer skal heller ikke snydes.

- Nu får jeg tid til at skrive endnu flere erhvervsklummer, siger den snart forhenværende administrerende direktør.

Slagfærdig pengemand slækker tøjlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce