Sladder stortrives på arbejdspladsen

Vi bagtaler hinanden på jobbet og sladrer i stor stil, viser en undersøgelse foretaget af Epinion Capacent for HK/Privat. Og det er et problem, fordi lederene ikke er klædt på til at håndtere de problemer, den negative sladder giver, mener en arbejdspsykolog.Modelfoto: Finn Frandsen, POLFOTO

Sladder stortrives på arbejdspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København: Sladder stortrives på de danske kontorer. Og mange finder sladderen negativ. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion Capacent har lavet for HK/Privat. 87 procent af fagforbundets medlemmer siger, at der hviskes i krogene på deres arbejdsplads, og af dem finder 76 procent sladderen negativ.

Det er langt over grænsen for det acceptable og et problem, som vil tage til, siger Einar Baldursson, arbejds- og organisationspsykolog fra Aalborg Universitet.

- Sladder som negativ omtale af personer på arbejdspladsen er et problem i stigning. Konsekvenserne for arbejdsmiljøet er mange. For de folk, som havner på sidelinjen, er sladder ofte en forfærdelig oplevelse, der giver dem en følelse af ikke rigtigt at høre til på arbejdspladsen, siger Einar Baldursson til Ritzau.

Han mener ikke, at lederne på landets arbejdspladser er klædt på til at tage hånd om sladderen, fordi deres egne erfaringer fra hverdagsarbejde er tilbage fra en tid, hvor den negative sladder ikke forekom.

- De er derfor ude at trit med den virkelighed, som medarbejderne tit konfronteres med. Når man ikke har nogen erfaring at tage udgangspunkt i, er det ofte svært at komme med nogle fornuftige ledelsesmæssige tiltag, siger Einar Baldursson, der forklarer den megen sladder med den moderne arbejdsplads, hvor folk arbejder tæt sammen med kolleger i forbindelse med løsningen af arbejdsopgaver.

- Det er jo ganske naturligt, at vi så udvikler en øget tendens til at tale om hinanden, når vi arbejder tæt sammen, siger Einar Baldursson.

Hos HK/Privat mener de også, at det som udgangspunkt er ledelsens ansvar at dæmme op for den negative sladder, så de sikrer et godt psykisk arbejdsmiljø.

- De bør ligge en klar politik for, hvordan man taler om hinanden på en arbejdsplads, for der kommer ikke meget god arbejdskraft ud af folk, som har det skidt. Det er helt elementært også for en leder, siger arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat, Svend-Erik Hermansen, til Ritzau.

Han mener, at fagforbundets undersøgelse tydeligt viser, at det halter for lederne på mange danske arbejdspladser.

/ritzau/

Sladder stortrives på arbejdspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce