Sladder stortrives på arbejdspladsen


Sladder stortrives på arbejdspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver sladret på livet løs på landets arbejdspladser, og det meste er negativt. Lederne er ikke klædt på til at tage hånd om problemet, siger ekspert.

Sladder stortrives på de danske kontorer. Og mange finder sladderen negativ, viser en ny undersøgelse, som Epinion Capacent har lavet for HK/Privat. 87 procent af fagforbundets medlemmer siger, at der hviskes i krogene på deres arbejdsplads, og af dem finder 76 procent sladderen negativ.

Det er langt over grænsen for det acceptable og et problem, som vil tage til, siger Einar Baldursson, arbejds- og organisationspsykolog fra Aalborg Universitet.

- Sladder som negativ omtale af personer på arbejdspladsen er et problem i stigning. Konsekvenserne for arbejdsmiljøet er mange. For de folk, som havner på sidelinjen, er sladder ofte en forfærdelig oplevelse, der giver dem en følelse af ikke rigtigt at høre til på arbejdspladsen, siger Einar Baldursson til Ritzau.

Han mener ikke, at lederne på landets arbejdspladser er klædt på til at tage hånd om sladderen, fordi deres egne erfaringer fra hverdagsarbejde er tilbage fra en tid, hvor den negative sladder ikke forekom.

- De er derfor ude at trit med den virkelighed, som medarbejderne tit konfronteres med. Når man ikke har nogen erfaring at tage udgangspunkt i, er det ofte svært at komme med nogle fornuftige ledelsesmæssige tiltag, siger Einar Baldursson.

Sladder stortrives på arbejdspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce