Skræddersyer robotprojekter: Vi starter forfra hver gang

I den ene af de to store haller er montagen af to store anlæg til Rigshospitalet og sygehuset i Gentofte på vej til at blive pillet ned, så de kan sendes til Sjælland, hvor de skal bygge op igen og testes hjeme hos kunderne. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Skræddersyer robotprojekter: Vi starter forfra hver gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske Gibotech producerer automationsløsninger, der er skræddersyet til den enkelte kunde - det stiller krav til innovation og kræver medarbejdere, der er klar til at starte forfra på hvert eneste projekt.

De har otte nye stillingsopslag, og der er ikke megen tvivl om, at ansøgere skal være mere end omstillingsparate, hvis de vil ind hos Gibotech.

Siden 2015 er virksomheden vokset med 25 mand til de 70, som i dag huserer på Datavej, men der skal flere til, lyder det fra adm. direktør Henrik Anker.

- Vi har allerede ansat det antal, vi havde forventet at ansætte til produktionen i hele året, siger han.

Ude på gulvet i produktionen er de i fuld gang med en stribe hospitalsprojekter i den ene af de store haller - i den modsatte står en gigantisk Kukarobot på hele 4740 kg, som er blandt de største man finder herhjemme. Den imponerende robot bruges ofte i produktionen hos store bilproducenter, hvor den kan løfte chassiser frem og tilbage i produktionslinjen.

Hos Gibotech på Fyn er den del af et automationsanlæg, som virksomheden har designet til den midtfynske virksomhed Stål og Plast A/S. Kukarobotten står monteret i et stort bur midt i den ene af de to store haller - midlertidigt. For når robotanlægget er sat op og testet, så bliver det pillet ned og flyttet til Ringe, hvor det bygges op igen.

Samme fremgangsmåde finder sted i den tilstødende hal, hvor to store sterilcentraler er næsten klar til at blive sendt til Rigshospitalet og sygehuset i Gentofte.

Udvikler til kunden - ikke markedet

Alle anlæg er skræddersyede til kunden - uanset om det er til industri, medicinalfirmaer eller sygehusvæsenet, understreger Henrik Anker, og det stiller krav til både nuværende og de nye kommende medarbejdere.

- Vi starter forfra hver gang, kan man godt sige. Vi udvikler til kunden ikke til markedet. Så vi skal bruge folk, der virkelig kan omstille sig og tænke innovativt hele tiden. Det stiller også store krav til vores tekniske komptencencer, siger han.

Projekterne sendes altså både til København, Gentofte og Ringe - men i stigende grad også ud af landet til eksportmarkedet, fortæller han.

- Vi øger vores eksport. Vi har både sendt anlæg til Norden, Tyskland og USA sidste år, hvor vi har hjulpet Stål og Plast, som er ved at etablere en fabrik derovre, siger han.

Skræddersyer robotprojekter: Vi starter forfra hver gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce