Den skotske mand, der i kampen for at finde et job valgte at markedsføre sig selv med et skilt på Albanigade i Odense, har fået et deltidsjob. Han forsøger dog stadig at finde et sælgerjob på fuldtid.

At finde et job er ikke let for tiden - og slet ikke hvis man som skotske Tommy Thompson ikke taler dansk. Derfor valgte han at markedsføre sig selv og sin jobsøgning ved at stå med et skilt på Albanigade.

Men for to uger siden stoppede han.

- Det har desværre ikke ledt mig til et job. Jeg har fået enkelte tilbud, men det har været med papirarbejde på kontorer eller tjenerjobs på caféer. Det er sødt af dem, men jeg ville være til besvær, fordi jeg ikke taler dansk og derfor føle, at jeg ikke gjorde mig fortjent til lønnen, siger Tommy Thompson.

- Danskerne har været helt vidunderlige. Deres støtte betyder rigtigmeget for mig. Jeg har kunnet mærke, at de har værdsat min indsats for at finde et job.

Han har derfor takket nej, men arbejder nu på deltid som sælger i det firma, hans danske kæreste er ansat hos. Han leder dog stadig efter et fuldtidsjob som sælger.

Vil ikke forlade Danmark

Tommy Thompson har efter et langdistanceforhold forladt sit hjemland til fordel for en tilværelse med sin danske kæreste. Han begynder snart på et danskkursus, for sproget er altafgørende, har han erfaret.

Om sine oplevelser på gaden siger han:

- Danskerne har været helt vidunderlige. Deres støtte betyder rigtigmeget for mig. Jeg har kunnet mærke, at de har værdsat min indsats for at finde et job. Tiden på gaden har gjort, at jeg nu sætter endnu større pris på Danmark.

Det har været hårdt at stå op så mange timer dag ud og dag ind i al slags vejr, men også lærerigt, fortæller skotten.

- Jeg har lært meget om mig selv. I starten troede jeg, at selvfølgelig kunne jeg da finde et job - sådan var det ikke, så jeg måtte ændre attitude. Det giver meget kontant, men også god feedback at møde folk på gaden. Så jeg kan godt anbefale sælgere og marketingsfolk at prøve det, siger han.

  • Lars Krejberg

    Af:

Mere om emnet

Se alle
2
Arbejdsløs skotte: Nu siger jeg ja til hvad som helst

Arbejdsløs skotte: Nu siger jeg ja til hvad som helst

5
Savner stadig et job: Tommy står med skiltet 10 timer om dagen

Savner stadig et job: Tommy står med skiltet 10 timer om dagen