Skoletasker uegnede til skolebørn


Skoletasker uegnede til skolebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOLESTART: Fem ud af 11 af markedets almindelige skoletasker skader børns rygge, viser en ny test fra Forbrugernes Hus
Den er helt gal med ergonomien hos flere af de populære skoletasker på det danske marked. Det afslører ny test fra Forbrugernes Hus.

Det står så slemt til, at Forbrugernes Hus direkte anbefaler forældre at holde sig væk fra fem af de testede tasker - de er simpelthen ikke egnede til skolebrug.

Blandt de dumpede tasker finder man den klart mest solgte skoletaske herhjemme "Eastpacks Padded Pak"r, som 90 procent af eleverne i 7.-9. klasse bruger.

Prøv på barnet

-Tasken sidder dårligt i ryggen, så vægten hælder bagud. Skulderstropperne generer, og bærehanken er elendig, siger testkonsulent Iben Nowak.

De fire andre tasker, som dømmes uegnede til skolebrug, kommer fra Jeva, Nike, Why Not og Björn Borg. Alle koster mindst 349 kroner - undtagen tasken fra Why Not til 99 kroner.

De 11 tasker blev testet på kryds og tværs for ergonomi, holdbarhed, indretning, regnbeskyttelse, slidstyrke og brugervenlighed.

Blandt andet blev taskerne udsat for regnbyger, belastet i stropsyningerne gentagne gange og testet på en gruppe børn, hvor taskerne var lastet med otte kilo bøger.

Testens samlede vinder kommer også fra Eastpack og hedder Egghead.

- I modsætning til sin lillebror er Eastpak Egghead vældig god til skolebrug, idet der er rum og plads til det hele, og skoletasken har gode skulderstropper og en god ryg, siger Iben Nowak.

Eastpak Egghead koster 599 kroner ligesom testens nummer to og tre - Haglöfs og Fjällräven.

Forbrugerrådet anbefaler, at forældre ikke køber en skoletaske, uden barnet først har prøvet den.

Børn må ikke bære mere end en femtedel af deres vægt på ryggen.

Skoletasker uegnede til skolebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce